Kiben bízhatunk manapság? (beszélgetés)
Amíg fiatal és naiv voltam, hát nagyon sok mindenkiben megbíztam, mert mindenkiről azt gondoltam, hogy úgy állnak hozzám, ahogyan én hozzájuk. És ha ők elmondanak nekem titkokat, gondokat, bajokat,mert tudják hogy meg áll bennem a szó, akkor ez kölcsönös. Ahol tudtam, segítettem...
Idővel rá jöttem, hogy mekkorát tévedtem.
Ezek a csalódások felnyitották a szemecskéimet, na meg az eszemet, így már én is csak felszínesen állok mindenkihez!
(Nagyon sokáig ragaszkodtam a barátnőimhez, mindig csak én kerestem őket, meghallgattam őket, azt is hogy kiadták magukból az összes bánatot,sikertelenséget, bármit, aztán felszívódtak általában, mert az én nyomorom senkit nem érdekelt. Ezeket az energia vámpír embereket nem keresem, nem írok, legyenek jól, aztán szia!)
Én egyedül a férjemben bízom.
- Honnan tudjam, hogy bízhatok-e benned?
- Ha tudnád, nem lenne bizalom.
Sámán király c. film
Az igazság persze az, hogy sose tudhatjuk, hogy kiben bízhatunk. Azok, akik legközelebb állnak hozzánk, becsaphatnak, és idegenek siethetnek megmentésünkre. Végül a legtöbb ember úgy dönt, hogy csak önmagában bízhat. Így kerülheti el legegyszerűbben azt, hogy megégesse magát.
Született feleségek c. film
Nehéz eldönteni, kiben bízhatsz: amikor esténként egyedül sírdogálsz, nem mindig egyértelmű, kit hívhatnál fel.
Lady Gaga
Életem legnagyobb pofonját kaptam most, és emberben ekkorát még nem csalódtam.
Hozzáteszem, nem vagyok naív nő.
Az, hogy kiben bízhat meg az ember, és kivel beszélgethet egy jót, az szerintem teljesen más.
Én eléggé véglet vagyok, csak a közeli családtagjaimban (anya, nagyi, férj, gyerek) bízom meg, ők azok, akiknek bármit elmondhatok, és akikre bármikor számíthatok.
De ettől függetlenül vannak olyan barátaim jó páran, akikkel ugyan a féltett titkaimat nem osztom meg, de ettől még remekül elbeszélgetek velük, és nem érzem, hogy ne érdekelné őket amit én mondok, ahogy engem is érdekel az ő mondandója.
Szerencsére nincs olyan dolog az életemben, amiben bárki kavarhatna, de tisztában vagyok hogy sokan vannak körülöttem akik képmutatóak, és mindenkit kibeszélnek. De mivel ők igazából tök felületesen ismernek, pont nem érdekel :)))
Mondjuk ahogy anyukámtól/nagyimtól hallom ez korábban sem volt máshogy...
Önmagunkban.
Elvétve 1-2 emberben életünk során.
(Saját kútfő)
ez bizony nem csak gyávaság. Az igazmondás jó része hátránnyal jár, ezért találta fel már a korai homo sapiens a hazugságot. ...és mint évezredek óta tudjuk, bevált.
Mára ez tökélyre lett fejlesztve. Vagy ötven évvel ezelőtt a statisztika tanárom első órájának bevetője így szólt: tudják-e hányféle képpen lehet hazudni?
Mi, akik igazat szoktunk hazudni, ezt honnan tudtuk volna..
Nakérem..hazudni lehet valótlanság állításával, igazság elhallgatásával...és..statisztikával...nos ez utóbbit fogom tanítani. Idő kellett mire rájöttem, hogy ez máig tartó bölcsesség..
Bocsánat, ha eltértem a téma fő sodrától..
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek manapság mennyire gyakori, hogy a 30-as férfiak egyedülállóak?
- Miért olyan nehéz a társkeresés manapság?
- Aki szívesen emlékszik vissza a hetvenes -nyolcvanas évekre, mi volt jobb, és mi rosszabb, mint manapság?
- Való Világ 10 - Érdekel még valakit manapság ez a műsor?
- Szerintetek milyen vállalkozásban érdemes gondolkodni manapság?
- Mennyire bízhatunk az állatorvosunkban?