Ki tudná leírni nekem a hagyományosan kommersznek hívott szaluncukor elkészítését, vagy beszerzésének helyét? (tudásbázis)
És láss csodát, a recept itt van a Hoxán:
Név: Szaloncukor (konzum)
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: 1/2 kg cukor,
2 kanál víz
2 kanál szörp (eper, málna... vagy erős feketekávé)
Elkészítés: A cukrot a 2 kanál vízzel megöntözzük és főni tesszük. Mikor már olyan sűrűre főtt, hogy cukrosodik, hozzáöntünk két kanál szörpöt ( aszerint milyen ízesitést akarunk)Még 8 percig főzzük, akkor kiöntjük porcelán edénybe és keverjük, amíg kihül. Vizes kézzel négyszögeket, golyócskékat formálunk, lapos porcelán tálra rakjuk ki és ha megszáradt selyempapírba csomagoljuk.
Tanácsok: Ha kinyújtod 1,5 cm vastagságura, éles vizes késsel a kívánt formára vághatod.
Felvitte: dogiz, 2006-10-26, 21:07
jaj, de finom is volt. Mindig a nagyszüleimnél volt olyan karácsonykor....mind a ketten meghaltak már...
Engem is érdekelne....