Ki mivel csinálja az Eszterházyra a csokis mintát? (tudásbázis)
17. anikko (válaszként erre: 16. - 342bae44d8)
2010. dec. 14. 18:44
az.
16. 342bae44d8 (válaszként erre: 14. - Anikko)
2010. dec. 14. 18:41
köszi, elég időigényes lehet....
15. b397af9e44 (válaszként erre: 5. - Anikko)
2010. dec. 14. 17:33
Zsírpapírból kell tölcsért hajtani, majd a végére pici lukat vágsz.
14. anikko (válaszként erre: 13. - 342bae44d8)
2010. dec. 13. 21:59
a tészta csak 10tojás fehérje,2deka liszt, 33deka dió meg cukor, fejből nem megy h mennyi. A lapokat egyesével sütöm. 200fokon 10percet max!
a kreém 5tojás sárgája( én van h 10et teszek) forralt tejbe csorgatom miután kikavartam a30 deka cukorral, majd a 30deka vajjal kikeverem.
Betölt tetejére lekvár, rá fondán rá csoki csorgatás, és húzogat.
Röviden ennyi
Remélem nem hagytam ki semmit.
13. 342bae44d8 (válaszként erre: 3. - Anikko)
2010. dec. 13. 07:15
magát az eszterházi tésztáját és krémjét, mert nem sima piskóta az tuti és a krém is köülönleges
12. anikko (válaszként erre: 11. - Sarild)
2010. dec. 11. 17:00
na majd kipróbálom, köszi
11. sarild (válaszként erre: 10. - Anikko)
2010. dec. 11. 16:44
Mi mindig zsírt tettünk,bele egy kicsit,egyébként én is olajjal csináltam előtte!De zsírral sem rossz!
10. anikko (válaszként erre: 9. - Sarild)
2010. dec. 11. 16:41
Igen, azzal nincs baj, h nem folyékony, de ez a zacsi ötlet kellett nekem, mert van krém nyomóm, de azzal se jó.
Zsírt? Na ez új! Én olajjal szoktam, mert nem köt olyan gyorsan
9. sarild (válaszként erre: 8. - Anikko)
2010. dec. 11. 16:39
Jó folyékonyra olvaszd fel a csokit,ha kell keverj bele egy kis zsírt!Úgy szépen fog folyni!
8. anikko (válaszként erre: 7. - Sarild)
2010. dec. 11. 16:37
aha! mert nekem az a bajom h nem egyenletes.
7. sarild (válaszként erre: 5. - Anikko)
2010. dec. 11. 16:37
Ha más nincs,én zacskóba szoktam önteni,és pici lyukat vágok rá!
6. sarild (válaszként erre: 1. - Anikko)
2010. dec. 11. 16:36
Én sütisben dolgoztam,ott fehér csokit kentünk a tetejére,és még mielőtt megkötött volna,lecsíkoztuk barna csokival,majd késsel oda vissza szépen elhúztuk!
5. anikko (válaszként erre: 4. - B397af9e44)
2010. dec. 11. 16:34
de mivel nyomod a csokit, hogy szép vékony legyen?
4. b397af9e44 (válaszként erre: 1. - Anikko)
2010. dec. 11. 16:33
Fehér fondán a tetejére, majd csokival csíkokat kell nyomni, 90 fokkal elfordítod a tortát, majd késsel föl-le húzod. Így lesz szép, eredeti mintája.
3. anikko (válaszként erre: 2. - 342bae44d8)
2010. dec. 11. 16:32
??? mire gondolsz?
2. 342bae44d8
2010. dec. 11. 16:20
ki mivel csinálja az eszterházyt?
1. anikko
2010. dec. 11. 16:16
Ki mivel csinálja az Eszterházyra a csokis mintát?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan működik az Eszterházy Károly Főiskolán (Eger) a nappali tagozaton az órák felvétele?
- Csokis perecre szeretnék házilag csokimázat csinálni, de cukor nélkül. Hogy csináljam?
- Milyen konyak kell az Eszterházy tortába?
- Hogyan kell Eszterházy tortát csinálni?
- Az Eszterházy egyetemen tavaly indult gazdasági menedzser-asszisztens szak államilag támogatottként?
- Tanító szak: Nyíregyházi Főiskola vagy Eszterházy Károly Főiskola Comenius Kar Sárospatak?