Hogyan működik az Eszterházy Károly Főiskolán (Eger) a nappali tagozaton az órák felvétele? (tudásbázis)
Péntek-szombat, de azok reggeltől estig szószerint (levelezős voltam és más szakokra is ráláttam)
Levelzsöknek nem órarendjük van (itt Egerbe!!), azaz nem úgy néz ki pl: a péntek, hogy egy óra anatómia, egy óra pszicholóia, hanem 1 tantárgyat lenyomnak 1 v. 2 nap alatt...szó szerint az egész féléves anyagot.
Az előadáson való megjelenés nem kötelező, de légy ember a talpadon, ha megszerzed más jegyzeteit, főleg, ha nem ismeretek az elején egymást...később talán könnyebb, de célszerű bentlenni, nem dísznek találták ki.
A gyakorlti órán kötelező megjelenni, amennyiben kihaygod, abban a félévben nem teljesítheted azt a tárgya és annak előadás részét sem (nappal asszem 3xlehet hiányozni a gyakorlati óráról)
a kötelező szakmai gyakorlat nyáron szokott lenni levelezősöknek 3 hét, tehát 15 munkanap egyhuzamba, mármint nem lehet hogy júniusban 1 hét, júliusban stb...
nappalisoknak 6 hét....
Furi vagy...először minél kevesebb napot szeretnél kihozni, majd, hogy könnyű lesz e, most meg már halasztani akarsz...na jó, persze nem látom az életed, de ez így fura...
zt nem tudom pontosan mert passzív státuszt kapsz a fősulitól, tehát nem adnak kiiskolalátogatásit, ami kell a diákmunkház
Igen tényleg 4...ez már rég így van, mert így a péntek szombat a levelezősöké teljes erővel. 3 év alatt nappalissal csak vizsgán tallkoztan, pedig minden héten ott voltam....
Nem feltéttlenül tanártól és lehetőségektől függ...lehet olyan hogy reggel van 2-3 órád utána egy nagy lyuk és késő délutánig megint...bármi lehet, minden attól függ, hogy hirdetik meg....
Kötelező óraszám nincs, Kötelezeő teljesítendő kredit van, amit teljesíteni kell...elvikben kapsz egy lsitát, hogy mit ajánlanak az első félévre felvenni...ezt amúgy a Neptunon a mintatantervedben is láthatod, és azokat amik ott szerepelnek célszerű felvenni.
Pl ha van ráépülő tárgyad és nem veszed jókor fel el is csúszhatsz akár egy félévvel...nem véletlen vana minttanterv....kapásból 5 csoporttársam azért nem államvizsgázott idén, mert nem tartották a menetrendet.
Ill. fonots, hogy bizonyos tanárok bionyos tantárgyat csak is kizárólag vagy páros, vagy péáratlan félévben hirdetnek meg, tehát ami első félévben meg vanhidetve az 99% csak 3. félévbnlesz legközeleb is meghirdetve...a CV kiírás más az a tanárgyat nem fogja lefeni
Idén végeztem Egerben...előzetes tantárgyfelvételed lesz majd most augusztusban, azt hiszem legalábbis, hogy az első féléveseknek is megnyitják...
Ez tanár függő...hogy milyen menetben/hányszor/hová hirdetik meg...lehet hogy mindent fel tudzs venni 3 napba, de lehet hogy abszolút kizárt és egész csütrötökig óráid lesznek
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek sokat veszt az, aki levelezőn tanul főiskolán/egyetemen és nem nappalin? Vagy aki egyáltalán nem megy továbbtanulni?
- Nyugdíj felvétele halál esetén
- Volt párom titokban felvételeket készített...
- Van aki most kezdte a felnőtt tagozaton az érettségit?
- Lakáshitel felvételekor mennyik a költségek?
- Tudja valaki, hogy van-e nem nappali tagozaton főiskolai oktatás, ami államilag támogatott?