Ki mit szerzett be a baba születése előtt? (beszélgetés)
Kiságyat, ágyneműt, ruhákat, vagy 20 textilpelenkát (mindenre jó, feje alá, büfiztetéshez stb.) babakocsit, egy csomag 1-es pelenkát, popsitörlőt, kis kádat, vízhőmérőt, törölközőket.
A ruhaneműt a harmincadik hét körül elkezdtem mosni-vasalni s beraktam a szekrényébe.
Most más nem jut eszembe. A fürdetőt, hintőport, popsikrémet a gyerekorvos írta fel születés után, amikor hazajöttünk, akkor vettem csak meg ezeket, kb. fél éves koráig csak gyógyszertári dolgokat használtam ezekből.
Köszönöm a tippeket! ^^
A ruhát sokan mondják,hogy kisebb és nagyobb méretet is érdemes beszerezni. :)
babakád, bababútor (kiságy, pelenkázókomód), 1-es pelus egy csomag, popsitörlő, ruhák 0-3 és 3-6-osok is, melltartóbetét neked (dm-es illetve rossmann-os jó ár-érték arányú, tescosat semmiképp ne vegyél) babakocsi, babatakaró, textilpelusok, kifogó a fürdéshez. Hasznos a légzésfigyelő, a mellszívóból válaszd ki, melyik (gépi) a szimpi, a Medela pl. jó, de még ne vegyétek meg, mert lehet, hogy nem fog kelleni. Mutasd meg a férjnek még most, hogy nézd, ha el kell szaladnod mellszívóért, akkor ilyet vegyél!
Játszószőnyeget ajándékba kérjetek. :)
Én is a receptes cuccokra esküszöm (popsikrém, fürdető etc), tökéletesek.
Ha megszületik a pici és ne adj isten idővel koszmós lesz a kis feje (nekem mindkettő így járt, szőke kékszeműek), akkor Babé koszmósampont vegyél rá, drága, de legalább hatékony. Gyógyszertárban lehet kapni.
Ja és kaptunk még egy zenélő puha ágyra rakható játékot is, ajándékba.
Jó vásárlást. :)
Akkor tényleg jól bevásároltatok a pici előtt. :)
Gratulálok a kis pocaklakóhoz! ^^
Mi a kisfiamnál anno mindent nagyon hamar beszereztünk. De tényleg mindent... Kb. fél éves koráig nem is nagyon kellett vásárolgatni.
Most a picivel vagyok várandós túl a felén de még nem nagyon vettem rá magam, hogy vásárolgassak.
Ágy-légzésfigyelő-mellszívó-ruhák-pelus-kiskád-babakocsi-mérleg meg lesznek a születése előtt. De most annyira nem izgulok miatta. :)
Sziasztok :))
Ti mit vettetek a baba születése előtt? Mit akartatok feltétlenül beszerezni? Írhattok a legnagyobb dolgoktól a legkisebbig,a kiságytól a babasamponig bármit. :))
További ajánlott fórumok:
- Baba születése után ennyi bruttó bérre mennyi juttatást kapnék?
- Mi az az 1 dolog, amit mindenképp tegyünk meg a baba születése előtt? :)
- Mit érdemes megvenni a baba születése előtt?
- Nagymamák! Melyik korszak szebb, könnyebb? A nagymamaság vagy az unoka születése elötti anyaság? Jobb-e nagymamának lenni?
- Aki munkaviszony nélkül szül gyereket (tehát a gyerek születése előtt nem volt semmilyen munkaviszonya) jogosult bármilyen támogatásra?
- Munkavállalási engedéllyel Magyarországon tartozkódó, terhes lesz! Ha a baba születése előtt lejár a szerződése, akkor mit tehet?