Ki mikor díszíti a karácsonyfát? Ki segít nektek? (beszélgetés)
A fa megvan, ma hozták. Egyenlóre sarokba van állítva, mert rossz volt. :)
Holnap még kis takaritás, rendrakás, és este vagy hétfőn délben díszítünk. Lányaimmal és a két pasival egyetemben. :)
Mi ma este ill. éjszaka díszítjük, holnap ünnepelünk :-) Nemrég értünk haza a Diótörőről a kislányommal, a férjem már ezalatt megvette és
felállította a nappaliban a fát, az ajtó zárva, ha elaludt a lányom, akkor díszítünk.
Milyen jó, hogy ezt beírtad, hát kb. így volt :)
Annyi különbséggel, hogy nálunk apuka karácsonykor is dolgozott, nagyi nem volt, szóval ugyanez a meló 1 főre esett.
Most már könnyen vagyok :)
De emlékszem olyan évre, amikor egyedül kínlódtam be a tartóba, elvittem gyalog gyereket a város túlsó felére, ott hagytam egyedül! egy karácsonyi műsorra, közben hazavágtattam maratonnal, felszórtam a fát, nyomokat eltüntettem, vissza a gyerekért, és áhítattal ájultam el, mennyire hiteles volt a Jézuska :)
Én tettem fel a kérdést és most köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Mióta a csemete már nagyobb, azóta 23-án délután közösen díszítünk fát.
Hogy ez milyen megkönnyebbülés! Mióta így csináljuk, tiszta időmilliomos vagyok! :)
Amíg kisgyerek volt a háznál, addig apa elvitte 24-én délelőtt a nagyihoz és én ezerrel ugrottam neki a faállításnak, a díszítésnek és persze utána a takarításnak. Utána már igazán semmi dolgom nem volt szinte, csak megfőzni, megteríteni az aztalt és ha szerencsém volt még arra is maradt öt percem, hogy lezuhanyozzak, mielőtt hullafáradtan fogadhattam öt óra körül a vendégeket.
Ezek után már szinte semmi dogom nem volt a traktáláson, mosogatáson, a karácsonyfa alatti dúlás nyomainak eltüntetésén és a mosolygós, szívből jövő vendégszereteten kívül.
Aztán áttértünk arra, hogy csemete már nagy és a Jézuska csak a kicsiknek tudja feldíszítve hozni a fát, ezért csak az ajtó elé teszi le előző nap. (természetesen a díszeket mellékelve!)
No, azóta remek az életem!!! :)
Csemete segít a díszítésben (ami nem is kis dolog, mert 2 méteres fát állítunk, barokk tipusú díszítéssel: ezer dísz és fény rajta)
Utána persze muszáj egyet takarítani, hogy rend legyen, de ilyenkor aznapra már nincs dolog! :)
Másnap egy gyors és egyszerű kiscsaládi ebéd után még fél óra szunyókálásra is van idő, mielőtt belevetném magam a konyhába.
Hát így.... nekem mostanában ez vált be! :))
24.-én díszítjük közösen, az egész család. Egy kiadós villásreggelit eszünk ilyenkor, csak karácsonykor fogyasztott ételekkel, majd együtt összeállítjuk a fát. Ez felnőtt-dolog, mert hatalmas nagy. Utána pedig együtt díszíti az egész család, körülbelül el is megy vele az egész délelőtt.
Az angyalkák az ajándékot hozzák, a fa a mi közös, családi dolgunk. Sokat nevetünk közben, nagyon szeretjük ezt így.
Eddig 23-án éjszaka csináltuk, hogy mire a kölykök felébrednek már ott legyen :). Remekül lehetett őket zsarolni, hogy nem hoz az Angyalka fát, ha nem fekszenek le időben :D
A lányom már 9 éves, most már ő is segíteni fog 24-én délelőtt, amíg a kispasit (5 éves) árendába adjuk valahová ;)
Az ajándékok ott lesznek a fa alatt 24-én este, de csak 25-én reggel bonthatják ki. Szeretnénk, ha úgy nőnének fel, hogy a karácsony nem elsősorban az ajándékokról szólna.
Pl. egyik kötözi a szaloncukrot, vagy teszi rá az akasztót, a másik meg közben rakja fel a gönb díszeket, vagy ilyesmi.
A gyerekeknek élmény szokott lenni, hogy anyus, apus nem rájuk förmed, hogy húzzá innen, megcsinálom magam.
További ajánlott fórumok:
- Hanyadikán állítjátok föl és díszítitek a karácsonyfát?
- Mit tennétek, ha a Párotok nagy értékű Karácsonyi ajándékot adna Nektek, de Ti nem tudjátok viszonozni és ez zavarna?
- Ne csak Karácsonykor segítsünk!
- Nektek már karácsonyi hangulatotok van?
- Ti mivel díszítitek karácsonyra az ablakot, hogy a kinti szemlélő számára is látványos legyen?
- Óvónéni vagyok, és ötleteket gyűjtök! Milyen ajándékot készített az oviban csemetétek karácsonyra nektek?