Ki mennyit szán a gyerekének a Mikulás csomagra? (beszélgetés)
Már régóta én sem csomagban veszem a mikulás meglepit. Abban annyi minden van összedobálva...
A jó minőségű csomag pedig nem túl gazdaságos, ha sok gyerek van a családban.
Szóval én is inkább egy csokimikulást vagy ilyesmit veszek, de azt a kedvenc csokimárkáimból (pl: Milka, Kinder).
Nekem nincs gyerekem,de szerintem inkább a minőségre mennék,nem a mennyiségre.
Szóval lehet,hogy össz-vissz vennék egy csokimikulást,de akkor az Milka legyen,nem ilyen undorító kakaós masszából öntött,ehetetlen vmi.
Olyat nem adnék a gyereknek,amit magam sem eszek meg:))
Nálunk az oviban is kapnak csomagot a gyerekek 2 csomagot gyerekenként. Az egyik csomagot az Önkormányzat adja nekik a másikat meg a helyi bolt ajánlja fel. Ezért külön nekünk nem kell fizetni.
Nekem 2 gyerekem van fiam 6 éves a lányom 4 éves.
Már nagyon várják, hogy jöjjön a Mukilás.
Vettem nekik ajándék mikulásos kis zsákokat és abba fogok rakni nekik Milka tábla csokit meg egy-egy mikulás csokit.
A három kereszt gyerekemnek ugyan így csinálom.
A karácsonyi ajándék meg így is úgy is drágább minden évben.
A gyerekeimnek úgyis már meg van az ajándékuk.
A gyerekeimnek mindent meg adok.....
az sok! amúgy meg nekem az ilyen azért nem tetszik,mert ez egy különleges alkalom a számukra, ne húzzunk sztem az olyanból hasznot,hogy még akkor is olyan dolgot kapnak amit amúgy is kötelességünk nekik megvenni....
de nem? az szóljon a játékról,meg a csokikról... különleges dologról...oké,hogy kellenek a hasznos dolgok, de az,hogy "tessék kislányom itt egy toll meg egy notesz, télapóra használhatod a suliban is és két legyet ütöttem egycsapásra " dolog nem jó..
Én sem emlékszem a gyerekkoromból arra, hogy mikortól nem hittem. Mivel a kisebb tesóm és,köztem 10 év a korkülönbség, még 15 évesen is boldogan eljátszottuk. Míg ő délután aludt, gyorsan feldíszítettük a fát, és alvás után mikor kinyitotta a szemét csodálta a fát, mi meg mondtuk, hogy a Jézuska hozta!
Este meg bent játszottunk vele a szobában, míg anyuék odatették az ajándékokat, és jól meglepődtünk hogy jéééé, megjött a Jézuska, mert csengetett :))
Sztem fontos ez a játék, és igen a mesevilág a gyerekeknek, ahogy ny.annamari fogalmazott.
:-)
Én sem vagyok ellene,pl a kislányom 4 éves,ő hisz még benne.
sajnos:(
én szeretem pedig:)
Az enyémek még 14 évesen is a Mikulást és a Jézuskát várták... és húsvétkor keresgették a mamánál a bokrok alatt az ajándékokat és a hímes tojásokat. Soha nem derült ki, hogy mióta nem "hittek" a Jézuskában, nem volt téma... egyszerűen vártuk mindig akit várni kellett, és ők boldogan részt vettek a játékban akkor is amikor még hitték, akkor is, mikor tán már nem... :) ... olyan észrevétlenül ment át egyik a másikba... :)
Csoki, mandarin, virgács (azt én csinálom dizajnosra), max. 1500 Ft/fő. :)
Köszönöm! :))
Persze nem baj,ha egy gyerek hisz benne,nem vagyok én ellene.Csak nálunk nem hitt,és nem akartam márpedig akkor is meggyőzni a létezéséről.
Amúgy én kaptam anno csomagot olyan 7-8 éves koromig,de nem hittem én sem a mikulásban már ovisan.De anyu olyan örömmel adta,nem is mondtam neki csak így,7-8 évesen.Utána is kaptam azért,sőt,néha a mai napig ad egy kis csoki mikut :)
Ez így igaz.Október közepétől már kirakják a Mikulás csomagokat, novembertől pedig karácsonyi díszekben pompázik az összes üzlet.
Így vész el az ünnepi hangulat teljesen. Felnőttből gyerekből egyaránt.
Én nagyobbik fiam is mesélte tavaly, hogy
"A Marika néni volt a Mikulás, de tudom, hogy nem ő az igazi, csak eljátszotta"
Ebből nekem az jön le, hogy még hiszi, hogy van az igazi :)) Ebből is látható, mennyire kisfiú még, akármennyire is azt hiszi magáról, hogy ő már NAGY:)
Szerintem sem gáz,én sem hittem a Mikulásban,tudtam az oviban,hogy csak az udvaros bácsi öltözött be,és a csomagot ,nem is a Mikulás hozta,hanem az apukám és az anyukám munkahelye küldte.30 évvel ezelőtt nem fektettek ekkora hangsúlyt erre,pl a szüleim inkább azt mesélték el,ki is volt Szent Miklós ,mit tett,és ennek a jelképe csomag amit a gyerek a csizmájukban találnak.
Én megértelek,és nem találom gáznak,hogy nem homályosítod a gyereket olyannal ami nem létezik.
Akkor csak nekem furcsa. Engem a szüleim úgy neveltek, hogy van Mikulás, meg Jézuska meg húsvéti nyuszi. És a tesóimmal együtt mindig nagyon vártuk.
Ezért gondolom azt, hogy furcsa, ha egy gyerek ezekben a dolgokban nem hisz, mert ez számomra természetes volt.
Lehet hogy a kisgyerek nem érzi a hiányát, hiszen nem tudja milyen, ha lehet eben hinni. Nem tudom.
Hát ezért fura nekem...
További ajánlott fórumok:
- Mi az oka annak, hogy ha egy szülő anyagilag mindent megad a gyerekének, akkor az felnőttkorában nem törődik a szüleivel?
- Lehet jó szülő az az apa aki elhagyta első szülőtt gyerekét, nem foglalkozott vele évekig?! Akár az elsőszülőttnél, akár másik gyerekénél?!
- Ki mit ad a gyerekének, hogy megelőzze a betegségeket, vagy gyorsítsa a gyógyulást. Multivitaminok, homeopátiás szerek, stb? 2 évesnek
- Barátnőm gyerekének árvaellátása mehet az én bankszámlámra, ha az övéről levonják?
- 3-as tápszereket, Ki, Milyet, Mikor adott a gyerekének?mi a véleményetek róla?
- Epilepszia elleni szert ad valaki a gyerekének?