Ki mennyit költ egy hónapban? (beszélgetés)
bocsi mennem kell, mert felébredt a manókám köszi mindent még beszélünk.
Azt mondod a kisházon is 50-50%-ban vannak bejegyezve
egyébként igen a válaszom.
Az igaz, hogy a nagyházat együtt épitették, de a válási okiratban a kis házról nincs is szó, csak a nagyról. Akkor hol van tulajdonképpen haszonélvezet helyett tulajdonjog?
egyetértek veled, csak az a baj, hogy a kisházat meg a telket annak idején a párom nagyapjáé volt, s ezt papirokkal is tudjuk bizonyitani, ezt a kis házat annak idején, mig éltel a párom szülei adás-vételi szerződésben rögzítve adták oda az exnek és a páromnak, de ugy, hogy az ex haszonélvezeti jogával terhelten. S pont azért, hogy feltudják venni a szocpolt és tudjanak épiteni egy nagyobb házat. A válás alkalmával az ex lemondott a haszonélvezeti jogáról a tulajdonjogért cserébe, de most figyelj itt jön a kutya elásva.
A tulajdonlapon 50-50%-ban vannak bejegyezve?
Nem vonják le a fizetéséből a közüzemi tartozást, hanem megterhelik a házat
Ugyanmár,meg kell mondani, hogy nem lakik ott, nem tudja fizetni, tegyenek jelzálogot a házra, vagy árverezzék el
Nektek nem lesz rosszabb az életetetk az tuti bármi is történjen
Egyébként én is ezt mondtam már a páromnak és a gyerekeknek is.
Na igen, csak abba az oldalba nem gondoltál bele, hogy ha ő sem fizeti ki a páromat fogják elővenni bírósági uton behajtani rajta, mert nem a nő nevén vannak a számlák sajnos.
a frászt
Nem fizetitek, és akkor mi van?
Nektek lesz áramotok, vizetek, fűtésetek.Az ex meg oldja meg ahogy tudja.
Majd ha kikapcsolnak nála mindent akkor belemegy a ház eladásába
Nem akarom védeni, de valóban lelkiismeretes mindig megmondja, hogy mit szerezzek be, ha kell ujabb papir, most 19-én lesz az egyik tárgyalás az ügyből kifolyólag.
De elfogadtuk, és bármikor mehetünk én a pici dolgait már félig át is vittem. De amint irtam a akkor is nekünk kell majd fizetni az itteni számlákat és akkor még az uj lakásét is.
Őszintén szólva már végképp nem tudom, hogy hova is menjek, mert már kifogytam az ötletekből. Mikor csinálja az ex a dolgokat akkor rendőrt hivon, de egy fél óra csönd van aztán kezdődik megint előlröl a dolog.
Felajánlottak egy házat ahol lakhattok ingyen és nem fogadtátok el?
ne haragudj, de bolondok vagytok
Ha elárverezik a házat akkor az árából levonják a tartozást,és a fennmaradó összeget elosztják két fele.
lelkiismeretes? Tájákoztat?
Egy lépést se jutottatok elöbbre :(
nem adhatja el ha közösen vették/építették.
A tulajdonlapon a férjed is be van jegyezve, az adásvételi papírt neki is alá kell írnia.
igen nagyon lelkiismeretes az ügyvéd és sokat is segít. Pedig eddig még nem tudtunk neki fizetni. Mégis mindig taájékzoztat a dolgokról
Az ügyvédet le kell cserélni, ha semmit nem tud elintézni
Ha meg mi elmegyünk albérletbe esetleg, vagy egy barátnak az üresen álló házába, mert felajánlották, attól még a fizetnivalók a mieink, mivel akkor sem fog semmit sem fizetni a nő. Ezt kereken megmondta, hogy azt akarja, hogy elárverezzék a házat, hogy ő legyen az első számu vevő. De ha meg mi elmegyünk akkor meg abban a pillanatban eladja, hogy legyen pénze.
nincs hát.
itt lépni kell, méghozzá sürgősen, mert ilyen nincs, hogy el kelljen viselni egy ilyen helyzetet
Arra gondoltam hogy az ügyvédnek ismernie kell a jogi lehetőségeket.
Olyan nincs hogy nincs megoldás!!!!!
Az ügyvéd is felhívta telefonon az exet, mintha egy vevő lenne és megmondta, hogy takarodjon a fenébe, egyébként mikor személyesen beszéltek vele akkor is elküldte a fenébe.
jézusmária, hogy mik vannak...
csak döbbenten olvasom itt az újabb részleteket, bevallom, kicsit már el is vesztettem a fonalat
Ügyvédeteknek csak van valami ötlete
igen tudom, de a páromnak megmondta kerek perec az ex, hogy amennyiben elköltözik vagy elmeri adni a házat akkor feljelenti testi sértésért. Szóval zsarolja.Mivel az ex barátja az exet elég rendesen veri. Mindig pénteken csinálja meg a cirkuszt itthon is az ex.Tanu meg nincs rá, mert a szomszédok nem jönnek el.
További ajánlott fórumok: