Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki lehet így semmizni valakit? fórum

Ki lehet így semmizni valakit? (beszélgetős fórum)

30. Enissa (válaszként erre: 29. - Tumbo2)
aug. 19. 18:44
Én sem, pont ezért nem tudnám elviselni, ha miattam a gyerekről lemond, hiszen akkor rólam is lemondana bármikor másért.
29. tumbo2 (válaszként erre: 27. - Enissa)
aug. 19. 18:17
a fene tudja.az biztos én a gyerekemről egy pasi miatt sem mondtam volna le.
28. Enissa (válaszként erre: 26. - Fincsi5)
aug. 19. 15:29
Gondoltam, hogy valami hasonló lehetett a háttérben, nagybetűs EMBER a 2. feleség.
27. Enissa (válaszként erre: 25. - Tumbo2)
aug. 19. 15:28
Na, nekem nem is kellett volna olyan pasi, aki a kedvemért lemondott volna a gyerekeiről, hiszen mit várhatok én akkor tőle, mint úgymond idegen, ha a véreiről le tudott mondani?
26. fincsi5 (válaszként erre: 23. - Enissa)
aug. 19. 15:20

Igen, a két fiú nagyon hamar és teljesen elfogadta őt.

Köztem és közte csak 6 év a korkülönbség, igen alkalmazkodó első perctől.

25. tumbo2 (válaszként erre: 23. - Enissa)
aug. 19. 12:33
a sógornőm sosem engedte meg,hogy az öcsém ,előző kapcsolatból született gyerekét meglátogassa.nekem ez furcsa,de a vejem apja is azt mondta,hogy a házassága békéjét nem áldozza föl.pedig nagyon büszke lehetne a fiára.az emberi sors fura.a lányom a fiatalabb testvérét akkor ismerte meg,mikor az apja meghalt.roppantul dühös volt mindenki,hiszen már mióta barátságban élhettek volna.
24. tumbo2
aug. 19. 12:23
nem is értem,milyen szerződést,vagy mittudom én mit írtak.a telket ajándékba kapta a sógornőm az apámtól.a húgom még mindig azon rágódik.a házat fölépítették,aztán egy szatyorral kidobták.mondjuk meg is értem.
23. Enissa (válaszként erre: 22. - Fincsi5)
aug. 19. 11:42

Valószínű egy nagyon korrekt nő, nyugodtabban tudta este álomra hajtani a fejét. Lehet a férjével is így állapodtak meg, ki tudja?

Gondolom nem volt megélhetési problémája emiatt.

Én ezeket az embereket tisztelem nagyon, nem harácsolók, gondolom nincs is rosszban a férje előzőkapcsolatából született gyerekeivel.

22. fincsi5 (válaszként erre: 18. - 94a06e9696)
aug. 19. 11:33

Én felvetettem neki, hogy ez jogos-e, azt mondta, ügyvéd tanácsára tette.

Mikor Apu meghalt, nem volt ilyen gond, mert 1 házasság, 1 gyerek, tiszta sor volt.

21. fincsi5 (válaszként erre: 11. - Asztanaviszta)
aug. 19. 11:31

Néz a franc, a 2. feleségnek ezt mondták, így fizetett.

Csak azért csodálkoztam, mert váláskor már lemondott 1 házról és 1 lakásról az apjuk.

De ha jár a második házasság után is, üsse kő.

20. LBO (válaszként erre: 17. - Regin_a)
aug. 18. 13:51
10 millió nem nagy összeg. Gyorsan el lehet verni.
aug. 18. 04:56
Ki. Minden lehet. És minden előfordulhat.
18. 94a06e9696 (válaszként erre: 6. - Fincsi5)
aug. 17. 16:58

Nem kell kifizetnie, ha ő a haszonélvező. A legrosszabb helyzet, sőt, még költségeket is fizettethet a tulajdonossal a törvény szerint (pl ha valami elromlik, vagy ha nem fizeti a közüzemi számlát), akit ha akar be sem enged a házba...

A legrohadékabb helyzet tulajdonosi szemmel, mert csak költsége van, haszna meg ameddig él, vagy máshogy nem dönt semmi...

17. Regin_a (válaszként erre: 14. - LBO)
aug. 17. 15:02

Höhö! Igazad van

Az öreg 20millára értékeltette a házat, gondolom ebböl 10milla sz ö része

16. Regin_a (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 17. 14:59

Eladta a meghalt felesége aranyait "

És a hagyatékin a majdani örökös hallgatott az aranyról?

Akkor így járt

Azért átrágnám mgam ezen

[link]

15. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 17. 14:56

"Eladta a meghalt felesége aranyait és jarják a világot az új csajával."

Apósod kérhette volna az édesanyja ingóságainak is a felértékelését, ha annyi ékszere, vagy befektetési aranya volt, hogy abból hosszadalmasan vígan utazgathatnak. Ha értékes műtárgyak, bútorok stb. vannak (voltak) a lakásban.

Esetleg a nagymama nevén volt betét, ezt mind egyből jelezni kellett volna , hagyatékba vételnél.

14. LBO (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 17. 14:45
Elhiszem hogy szar helyzet, de várd ki a végét. Nincs az a pénz ami el nem fogy. Ha elfogy a sok aranyért kapott pénz, majd ő fog könyörögni apósodnak hogy adják el a házat, mert az új csajt valamiből továbbra is el kell majd tartani.
13. Enissa (válaszként erre: 10. - Asztanaviszta)
aug. 17. 13:48
Tényleg ennyire bonyolultan írtam, hogy nem érthető, hogy nem is céloztam rá, komolyan linkeld már be, hogy ennyire melegem van, nem veszem észre, hogy ezt vitatnám?
12. asztanaviszta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 17. 13:27
A saját tulajdonrészére (ami jelen esetben a fele) rakathat haszonélvezetet. Ezt megakadályozni nem lehet.
11. asztanaviszta (válaszként erre: 6. - Fincsi5)
aug. 17. 13:25

Nem elhinni kell, hanem utána nézni a jogszabályoknak.

Mindegyik gyerek örököl, függetlenül attól, hogy házasságban (bármelyikben), vagy házasságon kívül született.

Abban az esetben, ha nincs végrendelet.

10. asztanaviszta (válaszként erre: 2. - Enissa)
aug. 17. 13:23

A túlélő házastárs nem kötelezhető a haszonélvezeti jogának a megváltására.

Ameddig él, ő használhatja az ingatlant.

aug. 17. 13:21
Jelen helyzetben sem neked, sem a feleségednek semmi köze/ráhatása nincs erre az örökségre.
8. fincsi5 (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 17. 12:31
6 millióval.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Fincsi5)
aug. 17. 12:23

Hány százalékkal értékelte alul?

Sajnos itt is hasonló a helyzet,annyi,hogy nem is állt szándékában eladni az ingatlant, csak befogni a párom apjának a szájat ezzel az értékbecsléssel.

6. fincsi5 (válaszként erre: 3. - 94a06e9696)
aug. 17. 11:56

De kifizetni nem kellene neki a felesége fiát?

Apósomnak második házasságából született 1 gyerek, neki akkor már volt két nős fia. Házat vettek, és halálakor a felesége a ház felértékelése után mindhárom gyerek közt elosztotta a felét. Én nem is akartam elhinni, hogy erre jogosult az első házasságából született két nagykorú fia.

Értékbecslőknek is van áruk. Tőlünk egy lakás felbecsülésekor konkrétan rákérdezett, hogy x összegért értékelj-e alul? Megérte.

5. Enissa (válaszként erre: 3. - 94a06e9696)
aug. 17. 11:04

Félreértettél, nem írtam sehol, hogy el kell fogadnia, csak egy opció, hátha boldogan kilépne a 10 millával a volt házastárs.

De független értékbecslőt, el kell fogadniuk. Én erre értettem. Valószínű per lesz ennek a vége úgyis, nem a bácsi hasra ütését fogják tutira venni.

4. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 17. 10:58

Ki nem semmizhet a szó szoros értelmében, de közös megegyezésre kényszeríthet. Meg lehet váltani a haszonélvezetét és az 1/2-ed tulajdoni hányadát, de csak ha ő is akarja.

Egyébként a közhiedelemmel ellentétben semmi nem tiltja, hogy haszonélvezettel terhelt 1/2 tulajdonát valaki árulja, de nyilván vevőt nem fog találni rá vagy borzasztóan áron alul.

3. 94a06e9696 (válaszként erre: 2. - Enissa)
aug. 17. 10:51

Semmit nem kell elfogadnia az öregnek, hiszen ameddig él a haszonélvezet miatt azt csinál, amit akar, semmivel nem kötelezhető az eladásra, teljesen mindegy mennyire becsülik a házat.

Mondjuk fura ez a "megkenhető" értékbecslő is a történetben, hiszen teljesen irreleváns a becslés, ameddig ő nem hajlandó eladni...

2. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 17. 10:19

Független értékbecslést kérhettek. El kell fogadniuk, de felajánlhattok 10 milliót neki, hogy kifizetitek az ő részét.

De mondjuk a feleséged apjának kell eljárni az ügyben, hiszen ő az örökös, a feleséged majdcsak az ő halála után lesz az, ha az apja másképp nem rendelkezik.

aug. 17. 10:08

Picit hosszú lesz.

Tavaly meghalt a feleségem nagymamája. Volt neki egy férje (nem a feleségem nagyapja), akivel volt egy házuk Pilisben. Fele-fele tulajdonrésszel.

A hagyatéki eljarás után megállapították,hogy a ház fele az említett férjé, a másik fele a feleségem apjára szállt. Ő egyébként egyke gyerek.Ezen kívül azt is megállapították, hogy a férjnek haszonélvezeti joga is van az ingatlanon. Hónapokkal a temetés utána be is csajozott az öreg. Elköltözött. Eladta a meghalt felesége aranyait és jarják a világot az új csajával.Az ingatlant azóta az enyészet pusztítja,így a feleségem apja kitalálta,hogy adják el. Az öreg hallani sem akar róla. Teljesen magáénak tekinti az ingatlant, még azt se nézi jó szemmel,hogy a feleségem elment a nagyanyja ruháiért,könyveiért. Engedélyt kell kérni tőle a belépéshez,holott már nem is lakik ott. Inkább megfogadott egy megkenhető értékbecslőt, akivel 20 millióra értékeltette a több szintes hatalmas házat egy olyan helyen, ahol az egész utcában nincs 60 millió alatt ingatlan,csak hogy ez mögé bújva megakadályozzon minden fajta eladási kezdeményezést. Mondván rossz üzlet 20 millióért eladni,így nem lesz eladva. Pont. És ha tovább idegesítjük az első házasságából származó lányára rakat egy haszonélvezeti jogot,hogy a halála után se lehessen semmilyen mozgásterünk.

Tulajdonképp sakk matt ?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook