Ki kéne fizetnem? (beszélgetés)
Szia!
Szerintem is jó döntést hoztál! Ne hagyd magad kihasználni és ne aggódj, találsz olyant, aki tényleg szeret, nem pedig követelőzik és mocskolódik, mert neked nem az az elsődleges, hogy az ő kényére-kedvére dolgozz és keress.
ok, akkor a hiteltéma félreérthető volt...
hát ha a pasi ilyen "válogatós", akkor nincs miről beszélni:( Ha fontos lennél nekem, és itthon nem lenne olyan állásom, amit meggondolnék, hogy a mai világban felrúgjak-e vagy sem, már mennék is mosogatni...
én 20évesen tuti külfödre mentem volna azok helyében, akik itt nem találnak munkát, ott meg igen, bár én szerencsére még mindig találtam:)
szóval egy ilyen pasi miatt kár itatni az egereket, ennyi idősen örülnék, ha lenne bármilyen állásom és még a szerelmemmel is lehetnénk:) ráadásul kint a mosogatással is többet lehet keresni, mint idehaza sok "nívósabbnak tűnő" munkával. De tudod ez róla állít ki bizonyítványt, büdös neki a munka....bocs, de így hangzik, ha ez a te értékrendedbe nem fér bele(márpedig miér is férne bele) akkor nincs is miről beszélni! inkább legyél hálás a sorsnak, hogy nem vesztegeted időd egy ilyen emberre. annyi pasi van ám, csak észre kell venni! persze ne most akard, most temesd el gyászold meg azt a szerelmet, ez így normális, aztán nyisd ki a szemed és nézz körül, milyen szép a világ:)
Fizesse ő magának, teljsen igazad van!
Fú az ilyen pasikat dobni kell, ha nem tud egy repjegyre valót összetenni és van képe neked felróni.
Minél több részletet írtál, annál inkább az a véleményem, hogy kerüld el ezt a srácot amilyen messze csak tudod, ha lehet, még a nevét is felejtsd el!
"NEm hajélandó gyerekekre vigyázni sem mosogatni! Szerinted nem néztem neki munkát? DE neki kikötései vannak, hogy mit hajlandó dolgozni!" Ez magáért beszél, ehhez semmit nem kell hozzáfűzni.
Nem az a bak,hogy megkért, hanem az,ahogy! Nem hinném ,hogy az lenne a normális, ha számonkérne, h mirét nem tettem! NEm hajélandó gyerekekre vigyázni sem mosogatni! Szerinted nem néztem neki munkát? DE neki kikötései vannak,hogy mit hajlandó dolgozni!
Egy szóval sem mondtam ,hogy a szüleim hitelét én fozetem, sőt, mikor felajánlottam nekik, tiltakoztak, és mondták,majd ők ezt megoldják, én rakjam csk félre a pénzt, a sulira! Vagy akármire! Soha nem várták el tőlem! SOHA! Azért írtam le azokat tényként, mert abból a pénzből, amiből őt finanszíroznám, lehet elöbb Nekik adnám segítségül, vagy a hugomat hoznám ki!
az miért háborított fel, hogy arra kért keress neki munkát? ha én a helyedben lennék, és már 3 éve együtt lennék a párommal, akivel valószínű komoly a kapcsolat, hiszen 3 év az nem kevés, el sem tudnám képzelni, hogy ő ne jöjjön utánam...mindent megtennék azért, hogy is ott legyen, akár menjen mosogatni, ő is vigyázzon gyerekre, bármi....mégis együtt lennétek, és még pénzt is kereshetnétek, meg tudnátok alapozni a jövőtöket. Őt egyébként mi köti ide? ezek szerint túl sokat ő sem kereshet, ha 80ezerért sem tud venni egy laptopot.
én az egészben csak azt nem értem, miért nem vagytok ott együtt
és azt sem értem, hogy miért neked kell a családod hitelét fizetni. Már ne is haragudj, de az a szüleid kötelessége, szép dolog, ha valaki támogatja a szüleit de százezerrekkel!!! szerintem ez így nem fair, én ezt soha nem várnám el a gyerekemtől!!!
"valójában attól félek, hogy nem lesz még egy pasi, aki ennyire fog szeretni"
Na ne szórakozz, legyen már egy kicsit nagyobb önbizalmad. Szép és csinos vagy, nem lesz itt semmi gond.
Valaki azt mondta, hogy egy pár akkor tartozik igazán össze, ha nem lehúzzák egymást, hanem felemelik.
"Ezt itthon is simán megkereshetted volna szinte bármilyen melóval. "
Már, ha itthon kap munkát... de nem kap, gondolom ezért is, meg a nyelv miatt is ment ki, és milyen jól tette! Haza sem kellene jönni, mert itt jobb semmi nem lesz egyhamar.
Ne haragudj, de ez a havi 400 font borzasztó kevés, még akkor is, ha nem kell élelemre, illetve szállásra költened. Ezt itthon is simán megkereshetted volna szinte bármilyen melóval. Nem rosszindulatból írom, ne érts félre.
A témához pedig: nekem az is furcsa, hogy megengedte neked a párod, hogy laptopot vegyél neki. De hogy ezen felül is követelőzött, az már végképp sok. Igazad van, hogy szakítottál vele.
Szia!
Szerintem jól tetted, hogy szakítottatok. Olyan nehéz neki felfogni, hogy Londonban sem kolbászból van a kerítés?
Egyáltalán nem is értem miért lenne neked kötelességed az Ő útját kifizetni, ahogy már előttem is írták, inkább neki kéne gyűjteni, hogy kimehessen hozzád...
Szia!
Nekem is egy barátnőm hasonló helyzetben volt!
Szerintem nem teted rosszul, egy idő után úgyis a kapcsolatotok rovására ment volna a távolság.
Szerintem pedig Neked nem kötelességed Őt eltartani, még a laptopot sem kellet vvolna megvenni szerintem, mivel Te is megdolgoztál azért a 80000 ft-ért!
De ez cdsak az Én véleményem.
Sziasztok! Kicsivel több mint 3 éve vagyok együtt a párommal, ebből már lassan egy éve én külföldön élel. Most megyek haza 3szorra, amit emglepetésnek szántam. Tegnap beszélgettünk skypon, és valahogy felmerült egy kényes téma, a következők szerint: ő: Sok nő barátnőm kérdezi tőlem, hogy ha olyan jól keresel, akkor mirét enm oldod meg, hogy kimehessek hozzád pár napra?
én: Azt kérdezed, hogy miért nem fizetem ki a repjegyedet? és azt, hogy itt kint vagy?(itt kicsit elszállt az agyam, mert elötte, már volt erről szó,csak akkor abban az értelemben,hogy az én kutya kötelességem munkát találni neki idekint!)
ő: igen, és nem válasazolok rá semmit, mert szégyenlem ,hogy ezt nem teszed meg! Mert ha én lennék ebben a helyzetben , megtenném!
Tudni kell, hogy 19 évesen jöttem ki Au Pair vagyok, ami annyit jelent ,hogy havi 400 fontot keresek, ami idekint a 0 val egyenlő,az iskolámra gyűjtök, mellesleg, a családomnak havi 500 000 ftot kell kifizetniük hitelre, és egyéb adókra,járulékokra!Továbbá, már egyszer hazaküldtem neki 80 000 ft ot ,hogy laptopot tudjon venni, és beszélni tudjunk. Rosszul tettem ,hogy szakytottam vele? Vagy ezen enm kellett vna ennyire kiakadni? Szeretem, de ez nagyon rosszul esett,és nem tudom,hogy helyesn döntöttem-e...Bocsi az esetleges mondaszerkezeti hibákért, nagyon kivagyok,gondolkodni is nehéz...a válaszokat előre is ksözi!
További ajánlott fórumok:
- Főiskola, egyetem.. Fizetnem kell vagy nem?
- Nincs semmiféle jövedelmem, akkor is kell fizetnem a TB járulékot? Utoljára tavaly novemberben volt fizetve.
- Nem érdekel és mégis fizetnem kell!
- Ha van egy autóm, és január 4-én eladom, akkor is ki kell fizetnem az éves súlyadót?
- Mennyit kell fizetnem, ha a UPC-nél eggyel több beltéri egységre van szükségem? Hol tudom jelezni egyáltalán, hogy kéne még egy doboz?
- Orrmandula műtét kisgyereknél. Mennyi pénzt adjak az altató orvosnak, vagy adjak-e egyáltalán? És még kinek kéne fizetnem?! Holnapra kéne