Ki hogyan őrzi meg kinézetét a terhesség alatt? (beszélgetés)
Sziasztok!
Szerintem az a fontos hogy mit eszel, nem hogy mennyit. Én a terhességem elején viszonylag sokat híztam - a 20. hétre 6 kilót - úgyhogy azt monda a dokim, egyek sószegényen, nagyon sok zöldség, husi, tejtermék, gyümölcs, meg szénhidrátból is a lassan felszívódót. Korpás kenyér, cukor helyett meg nyírfacukor. Azóta hogy ezt betartom egy kilót sem híztam (24. héten vagyok), a hasam meg a baba szépen nő, viszont a hájam mintha kevesebb lenne. :) Meg fittebb is vagyok. és így nyugodtan lehet naponta 5-ször enni, vagyis szinte folyamatosan:))
sziasztok
én kismama tornára járok, sétálok, illetve odafigyelek az étkezésre (már amikor összejön). Nemrég voltam fodrásznál, és elkezdtem kenegetni magam zuhanyzás után.
Avatar nekem is az elején volt gyomorégésem, a Dr. Stomi jött be rá.
Hányadik hónapban vagy? Első baby? Amúgy gartula a babaváráshoz! :)
Nekem a gyomorégés az akkor jelentkezett, amikor már nagy volt a hasam, és nyomta a gyomrom a gyerkőc. De én aztán nem voltam éhes tőle, hanem fájt szabályosan. Nekem a rennie segített. De az az utolsó 1-1,5 hónap volt. Szerintem nem igazán fordulhatna elő gyomorégés nagyon korán. De persze nem vok doki, nem tudom... :)
Én 6 hónapig hánytam, egy nap 3x-4x is, a zsömle, meg a joghurt se maradt meg bennem, ezért tornázni se tudtam, utána meg már nagyon nehéz volt elkezdeni. 6 kilót fogytam is ezekkel a hányásokkal.
De ha megint terhes lennék, és nem lennék rosszul, tuti odafigyelnék a kajákra! Hát ha már ilyen korán éhes vagy, kezd valami gyümölccsel, vagy joghurttal, vagy hasonlóval. A nehezebb kaját azt későbbre tartoganám. Nekem a dokim azt mondta anno, hogy sok fehérjét kellene ennem, mert vékonyka a baba (a sok hányás eredménye) és attól izmosodni fog, én meg nem hízok...
Hát ha végighányod a terhességet, tuti nem hízol el:)
Amúgy kismama tornával, ami nem árt a babának, és megfelelő táplálkozással, nem engedve a kívánalmaknak, meg afalási rohamoknak! Szerintem ennyi bőven elég, és a baba is jól fejlődik...