Ki, hogy csinálja a hideg őszibarack krémlevest vagy bármilyen krémlevest? (tudásbázis)
1 cs.főzős vaníliás pudingpor 5 dl tej,5 evők. kristálycukor,50 deka őszibarack,3 dl rostos őszilé,3 dl főzőtejszín
a pudingport megfőzzük a tejjel meg a cukorral.
hagyjuk kihűlni.
A barackot megpucoljuk,magját kiszedjük.fölkockázzuk és turmixoljuk a kihűlt pudinggal,az őszilével,meg a tejszínnel.Ezután behűtjük.
Én így szoktam.
Gofrit is adhatunk mellé.
én így szoktam
A görögváltozat: víz-narancslé-habtejszín, hidegen bele a barackdarabok, vaníliacukor, vagy arom, ezt nem kell főzni sem, viszont azonnal kell fogyasztani, mert a gyümölcs beindul benne nagyon hamar!
Mindenféle gyümölcskrémlevest egyébként gyümölcs, vaníliás pudingpor, pár kanál tejföl, cukor, vaníliáscukor, turmix hidegen, utána amelyik bírja (fahéj, szegfűszeg) és két perc alatt felforralom, cukor miatt épp rottyanásig, mert le fog kapódni hamar!
Én turmixba bedobálom a barackot, tejet, tejszínt, mézet, csipet fahéjat (ez az alap, ha akarok akkor rakok bele vanília aromát, más gyümit...stb)és jól összeturmixolom. A végén rakok bele barackdarabkákat és irány a hűtő.
Nem bonyolítom túl :)
További ajánlott fórumok:
- Írjatok bármilyen mondatot ami H-val kezdődik!!
- Lakberendező vagyok. Szívesen válaszolok bármilyen, a témával kapcsolatos kérdésre
- Keresztnevek szóláncban /akár becézett alakban is, bármilyen külföldi keresztnév is lehet/
- Medrol - Bármilyen tapasztalat érdekel!
- Kinek hány hónap el maradása van bármilyen számlával?
- Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok.