Ki a te Istened? Kihez imádkozol? (beszélgetés)
" A hangtalan imáknem maradnak némák Isten előtt"
C. H. Spurgeon.
Esti Ima.
A szél virágot lenget a kertben.
Az esti Nap bágyadtan melenget,
és szivemet,mely el-elmerengett a muló időn,áhitat tölti el.
Hogy hány jön még,azt nem tudhatom,
nem is kérdem,nem is kutatom,csak azt kérem,
Uram,vágyó szívből:adj kis időt még végtelen
idődből,és készits,hogy ha majd jön halálom,
az a nagy óra készen találjon,
addig hadd hordjam terhem derüsen,
nem lázadozva és keserüen.
Nehéz a kettőt összehasonlítani, én is kaptam már "csak úgy" ajándékot, nem is egyszer.
Ha neked ténylegesen nem volt ilyen karácsony élményed, akkor nem tudhatod majd miből fog kimaradni a gyereked, sőt, talán az ő gyereke is. Az biztos, hogy én ünnepelni fogom, szerintem a kisgyerekkel a legnagyobb élmény, később meg a családi összejövetel miatt különleges. 'Elvek' miatt ebböl kihagyni, hát ez... te döntésed. Mindenesetre nem kell hozzá vallásos érzés, hogy az ember ünneplje a karácsonyt és a mikulást.
Nézd,a hangulatáért megéri. A bejglisütés, a karácsonyfaállítás, az égők fénye, az illatok.
Nem emlékszem már az ajándékokra kiskoromból, csak az izgalomra, meg az örömre. Kár ebből kihagyni bárkit is. Persze, ha neked nem ilyen karácsonyod volt, akkor nem hiányzik, és nem is szeretnéd ezzel megajándékozni a gyereked.
Mammonhoz.
:D
Mindegy....ha Isten engem pokolra küld majd, akkor az ördög valagát szét fogom rúgni az tuti! XDDDDD
Figyelj a ti szemléletetek alapján engem Isten nem vesz a kedvencei közé. Na nem öltem embert, csak pókot szúnyogot, stb.... De mivel nem vagyok szent én is követtem el hibákat simán a pokolra jutok ezért.... Ezért nem hiszem hogy a akkor igaz az hogy mindenkit szeret, mert nyilvánvaló hogy engem gyűlöl ha pokolra küld.... Remélem érthető.
A neten találtam, nekem tetszett
HITELES TÖRTÉNETEK
Varga István & Makai Rozália weblapján
ISTEN HIÁNYA
Egy híres egyetem tanára a következő kérdést tette fel diákjainak:
- Mindent, ami létezik Isten teremtett?
- Igen - válaszolta egy diák bátran.
- Tényleg mindent Isten teremtett? - kérdezte újból a tanár.
- Igen, persze. - ismételte meg a diák. De a tanár felvetette:
- Ha Isten teremtett mindent, ami létezik, akkor a rosszat is megteremtette. És az alapján, amire eddig jutottunk, állíthatjuk, hogy Isten rossz.
- A diák először nem tudott mit válaszolni erre a definícióra és csendben maradt. A tanár elégedett volt magával és kérkedett a többi diák előtt, hogy bebizonyítsa, hogy a válaszoló diák hite csak mítosz.
De a diák újból jelentkezett: - Kérdezhetek öntől valamit?
- Természetesen! - így a tanár.
A diák tehát kérdezett: - Létezik-e hideg?
- Milyen kérdés ez, persze, hogy létezik. Te még soha sem fáztál?
A többi diák nevetni kezdett. A fiú válaszolt:
- Valójában uram a hideg nem létezik. A fizika törvényei szerint, ha jól belegondolunk, a hideg csak a meleg hiányát jelenti. Minden test, vagy tárgy érzékeny a környezetváltozásra vagy az energiaátvitelre. Az abszolút nulla tulajdonképpen a meleg hiánya. Akkor ezen a hőmérsékleten minden anyag mozgás- és reakcióképtelen lesz. A hideg nem létezik. Az ember ezt a szót a nem elegendő meleg érzésének kifejezésére találta ki. A diák folytatta: - Létezik sötétség?
- Persze! - válaszolta a tanár.
- A sötétség - folytatta a diák - ugyanúgy nem létezik, az csak a fény hiányakor jön. A fényt tudjuk vizsgálni, a sötétséget nem. Használhatjuk Newton módszerét arra, hogy a fehér fényből töréssel sok színt kapjunk. A sötétséget viszont nem tudjuk mérni. A fény egyetlen sugara megtörhet a sötétben és meg tudja azt világítani. Hogy tudja megmérni, milyen sötét a világűr? Hát úgy, hogy megméri a fény erősségét, amit ad. A sötétség egy szó, melyet az ember talált ki hogy mi történik, amikor nincsen fény.
Végül a fiatalember megkérdezte a tanárát:
- Uram, létezik rossz?
- Persze - válaszolta még mindig a tanár - Látjuk az ember naponkénti embertelenségében, a világban élő bűnözők tömegét. Ez nem lehet semmi más, mint a rossz.
- Valójában rossz nem létezik, uram, legalábbis önmagában nem. A rossz Isten hiánya. Ugyanúgy, mint a sötétség és a hideg esetében. Ez egy szó, amivel az ember azt szerette volna kifejezni, hogy kevés van Istenből, hogy hiányzik Isten. Isten nem teremtette meg a rosszat. A rossz annak az eredménye, hogy az ember híján van Isten ismeretének és szeretetének. Isten szeretete és békessége az Ő ajándéka a mi szívünkben, ha befogadjuk Őt. Úgy, mint amikor felkapcsoljuk a villanyt, vagy kizárjuk a hideget. A tanár leült.
A fiatalember neve: ALBERT EINSTEIN.
remélem senki sem néz le senkit, amiért más a véleménye...persze nyilván több féle igazság nem létezhet, vagy az az igaz, hogy mindegy, kiben, miben hiszünk, vagy a Biblia..
De Iste nem gyilkológép,csak meg kell ismerni a körülményeket
Mindegy...inkább nem ruházom fel az Istent Bibliai látásmóddal, mert akkor számomra egy gyilkológép aki bábozik aztán meg eltapossa a játékszereit. :)))) Vagy inkább nem hiszek semmiben, mert ha más a véleményem Istenről, akkor általában azzal sértek másokat és rögtön le vagyok nézve, meg támadva.....
Milyen egy ördögi kör.... :D Vagy inkább emberi kör. :)))
Képzeld el: senki nem beszélne csúnyán, egy házastársat sem szeretnének el, egy gyermek sem születne törvényes házasságon kívül, nem rabolnának, nem gyilkolnának, nem rágalmaznának.
Paradicsom lenne a föld...
A szabad akarat: az ember tudja a jót és a rosszat.
Adott helyzetben dönthet jól és helytelenül is.
És mindegy, hogy rablásról van szó, vagy pedig alkoholos gyorshajtás.
További ajánlott fórumok:
- Ha bajban vagy kihez fordulsz?
- A bizalom ára. Kihez mentem feleségül?!
- Rengeteg antibiotikum, nem múló probléma, mit tegyek, kihez menjek??
- Teljes testet érintő rákszűrés esetén kihez kell fordulni?
- Mit tegyek, kihez forduljak?
- Ha nem tudsz egyedül talpra állni, és nincs pénzed pszichológusra, akkor kihez fordulhatsz?