Kevert túrós recept
A Kevert túrós hozzávalói:Hozzávalók a tésztához:
2 db tojás,
9 evőkanál porcukor,
9 evőkanál olaj,
9 evőkanál tej,
12 evőkanál liszt,
1 tasak sütőpor,
vaníliaaroma,
egy csipet só.
Hozzávalók a töltelékhez:
600 g tehéntúró,
3 – 4 kanál cukor tetszés szerint,
2 db tojás,
1 teáskanál reszelt narancshéj
A Kevert túrós elkészítési módja:
Verjük fel a tojásokat a csipet sóval, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliaaromát, az olajat és a tejet. A lisztben keverjük el a sütőport, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Keverjük össze óvatosan, majd a tészta felét öntsük egy 20×30 cm-s sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 10–15 percig 180 fokra előmelegített sütőben. Amíg sül készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a töltelék hozzávalóit, ha szeretnénk, hogy a töltelék krémesebb legyen, akkor használjunk mixert. A töltelékbe tehetünk mazsolát is. Ha a túró nagyon száraz, akkor keverjünk hozzá 1 kanál tejfölt. Vegyük ki a tepsit a sütőből és tegyük rá a tölteléket a félig megsült tésztára, majd öntsük rá a tészta másik felét. Süssük a túrós süteményt 30 percig. Amikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. A tetejét megszórhatjuk porcukorral tálalás előtt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2018. júl. 14. 16:34
A kevert túrós elkészítési módja és hozzávalói.