Kettős látás? (beszélgetés)
Akkor leírom miért kell magyarázni. Nem lesz egyszerű, de megpróbálom...
4 évvel ezelőtt anyukám mondta, hogy kettős látása van. Nézett egy adott pontba, ami tegyük fel egy tévé volt. A tévé mellett ill. mögött olyan volt mintha egy másik tévé lenne. Már másnapra időpontot kért a szemészetre, mert nagyon be volt ijedve ( remélem azt nem kell magyaráznom melyik súlyos betgeségnél gyakori a kettőslátás). Szóval ott elmondta a panaszait. Erre közölte vele a doktornő, hogy amit ő észlel az nem kettőslátás. Ugyanis az a kettős látás amikor (mostmár maradjunk a tévénél),ha lát egy tévét és a másikat tőle 1-2 méterre látja és nem közvetlenül mellette. Mintha egy kicsi szoba két sarkában lenne a két tévé. Remélem érthető voltam.
Szóval közel sem mindegy és nem is egyértelmű. Én sem tudtam addig.
Egyébként nem volt semmi gond, kapott egy szemüveget.
Nem nem olyan. A dolgok körvonalaiból látok kettőt, egyik oldalon. Én legalábbis ezt nevezem kettős látásnak!
Nem hittem volna hogy ezt valakinek magyarázni kell, szerintem ez annyira általános dolog, mindenki találkozik vele valamikor..
Itt egy cikk róla:
Nem olyan, hogy ránézel pl egy emberre és kettőt látsz belőle?
Vagy milyen szerinted?
Akkor megvan mi okozza!! Sokkal többet kéne inni és mozogni, vagy kávé, feketetea valami ami emeli a vérnyomást.
Amugy nekem is ezektől javult meg a szédülés, kettőslátás.
Szemészeten voltatok?
Annyi mindentől lehet egy ilyen kettős látás!
Vérnyomás, pajzsmirigy, cukorbetegség stb...
Édesapámnak agyvérzés következtében alakult ki.
Sajnos állandó.
Ilyent tudnak az idegek?
Hihetetlen!!
Édesanyámnak, néha pár másodpercre kettős látása van, koponya MRI-n volt és szemészeten, minden negatív lett, azt mondták biztos idegi alapon, ez lehetséges?
Volt valakinek hasonló tapasztalata?