Ketten a babával, hogyan tovább? (beszélgetős fórum)
Néztél már konkrét albérletet? Ismerősök közt kellene körbe kérdezni, hátha van valakinek kiadó helye, és esetleg engedne a kaucióból. Esetleg a szüleidnek lehet egy kis megtakarított pénze, amit kölcsönadnak. Ha nagyon nem megy máshogy, esetleg egy személyi kölcsön. De inkább spórolni, amíg a barátnő megengedi, hogy nála lakjatok.
Szerintem ha nálad lakik a kicsi, akkor azért apukának kellene fizetnie a gyerek után annak ellenére, hogy vesz neki cuccokat. De gondolom csak magatok közt egyeztetek meg, hogy hogyan tovább, nem pedig hivatalosan.
Számomra elég hiányos a történet.
Most ugyan gondban van a fi., de mi vezetett idáig?
Alkalmi, kiegészítő jövedelem lehet számára a takarítás, idősek ellátása.
Ezért vagyok én nagy híve a házassági szerződésnek. De mindig azt kapom pofámba, hogy megette a fene azt a házasságot, ahol már az elején arról kell beszélgetni, hogy mi van, ha...... Hogy ezek biztos nem szerelmi házasságok.
Pedig mennyivel kulturáltabban lehetne válni, ha előre le lenne zsírozva, hogy hogyan osztozkodnak.
Nehéz kérdés ez, és értem hogy mire gondolsz. De azt nem, hogy szerinted mi a megoldás? Mert az biztosan nem egy járható út, hogy valaki a lakását átengedi az exének. Elég sok sztorit hallottam hajléktalanoktól, ami mind így kezdődött.
Még ha közös lenne az ingatlan, azt mondanám, igazad van. De úgy, hogy csak az övé, nekem elképzelhetetlen, amit írsz. Az elegáns az lenne, ha a fickó legalább a bérleti díj felét fizetné.
Ő is "pályázik" a gyerekre, ez itt a gond.
Amúgy volt olyan szomszédom, hogy a férj maradt a lakásban, a feleség és két gyerek ment albérletbe, nem izgatta apukát.
Mit jelentsen? Hogy a pasi a saját lakásában maradt?
Írta, hogy a pasi megvesz mindent, ami a gyereknek kell.
@Laura, a párod - már ha nem egy szívtelen dög - nem fizetné ki a kauciót, ha megkérnéd? Lehet hogy nem tudja, hogy neked ez gond.
A kicsi apját farkánál fogva rángatnám ki a lakásból.Nem szégyenli magát? Ő éli világát, közben a gyermeke meg lassan nem tud hol lakni.
Milyen apa az ilyen? Nem csak megcsinálni kell egy gyereket, hanem felelősséget vállalni érte egy életen át. Gyámhatóságnál jelentsd, kérj segítséget.
Milyen kedves "apa"... gyerektartást se fizet?
Ok, eléggé el tudnak húzódni az ilyen perek, de azért na...
További ajánlott fórumok:
- Hogyan győzzük meg apát a babavállalásról?
- Hozzátáplálás - hogyan lehet megkedveltetni a babával a főzeléket?
- Költözés babával, ki hogyan élte meg, babák hogy viselik?
- Kisbabával utazni/nyaralni? Mikortól és hogyan?
- Hogyan lehet összeszoktatni egy németjuhász kutyát egy babával?
- Anyukák, hogyan telnek el a napjaitok egy 8 hónapos babával?