Két és fél éves kislányom sokat náthás, a doktorbácsi egyből mandula műtétre küldeni? Mi a véleményetek? (tudásbázis)
Mi most kaptunk a homeos orvos ajánlására vettem, dierkt mandula- és nyirokügyi dolgokra:
Lymphomyosot cseppek
A 3éves fiamnak heti 2x 10 cseppet írt fel, 1 hónapon át. Meg egy csomó mást is....
Az egyik gyerekemnek ki van véve az orrmandulája, a másiknak nincs.Akinek nincs kivéve a múltkor ráment a fülére a felsőlégúti fertőzés, a kisebbik(akinek ki van véve)pedig megúszta ugyanazt a betegséget antibiotikum nélkül.
Náthával, miért? Keress fel szakorvost és vele nézesd meg.A gyerekorvos csak általános doki, nem szak.
A Dr.Lenkei C-vitaminját adhatod neki rágótabletta formájában van narancs ízesitéssel.Nekünk nagyon bejött a 3 éves lányomnál amióta ezt szedi nem volt beteg.Amikor elkezdtem adni neki a C-vitamint akkor mi is betegek voltunk így napi 4 tabletáttát adtam neki és ezzel rendbe jött.Utána már csak napi 2-t.
Tud valaki ajánlani jó homeopata gyerekorvost orrmandula nagyobbodás terén Budapest/Budaörs környékén?
Két éves kislányom kb 4 hete köhög hurutosan vagy szárazan, folyik az orra, az orr-fül-gégész szerint meg van nagyobbodva az orrmandulája. Adok neki ACC100-at, hogy feloldja a váladékot, szívom az orrát, kap Polyvitaplex-et és Cebion cseppet, Calcium-ot... Tanácstalan vagyok, talán egy homeopata orvos tudna segíteni. A doki szerint ősszel ha nem változik a helyzet (1-1 betegségből kb 2 hónap alatt jön ki), akkor ki kellene venni a manduláját, de én szeretném addig más módon megoldani ezt a dolgot amíg nincs komolyabb szövődménye. Köszi a segítséget!
Én a Cebion cseppet adom a gyerkőnek. Mióta szedi, nem volt még csak taknyos sem!:-)
forever k i d s -t ajánlanám. Immunerősítő vitamin. A kislányom nagyon szereti, napi egy tabletta. Nyáron lesz három éves, a védőoltáskon kívül nem is láttuk a gyerekorvost.
A Dr Lenkeit én is ajánlom!!!
Szia! A gyerekenek vitaminhiánya, nem is kicsit. Azt tudom Neked tanácsolni, hogy vegyél neki folyékony gyermekvitamint, amit a Dr. Lenkei féle üzletben lehet vásárolni. Minden benne van ami a gyereknek szükséges. Ha gondolod nézd meg a honlapjukat www.drlenkei.hu Egyébként az orvosok gyakran javasolnak műtétet, akkor is ha semmi szükség rá. Nem a legdrasztikusabb megoldást kell választani.
Sajnos sok orvos küld idejekorán műtétre. :( Sok szülő meg csak utána jön rá, mennyire fölöslegesen. :(
A nátha szerintem egyáltalán nem ok mandulaműtétre.
Sziasztok! Nátha miatt miért kell kivenni egy gyerek manduláját? Én biztosan kipróbálnék több gyógymódot amit az előttem szólók már leírtak! :)
Én egy kicsit félnék a műtéttől,az én kisfiam 2,5éves.De lehet,hogy inkább a műtét,mint hogy szenvedjen a gyerek.Nehéz dönteni.
Szia!Mi is használjuk a béres cseppet és a c vitamint a gyerekeknek,csak ajánlani tudom.Vagy kivédi a betegséget vagy hamarabb meggyógyulnak nem kell velük orvoshoz menni.
A mandula műtétről:Kiskoromban rengeteg gond volt a mandulámmal kórházban is voltam miatta,de anyuék nem akartak feleslegesen kínozni.Felnőttem :Rengeteg tüszös mandula gyulladásom volt 40 fokos lázzal tonnaszám szedtem a szemicilint.Egyszer felkerestem egy orvost,hogy milyen gyógyszert javasol mert a szemicilin nem használ.Megnézte a mandulám azt mondta folyik belőle a genny,vetessem ki.A műtétnél nem altattak kegyetlen volt,és sokára lettem jobban.Én úgy hallottam a gyerekek könnyebben viseklik a műtétet,és a műtét után hamarabb helyre jönnek.
A végeredmény:Ha bármelyik gyerekemnek sok gondja lenne a mandulájával és az orvos ajánlaná talán hosszas megfontolás után kivetetném.Ja azóta nem volt gond a mandulámmal,úgyhogy van értelme a dolognak.
Az én lányomnak 3évesen kellett kivenni az orrmanduláját,mert mindig náthás volt,Azóta semmi baja sincs,mármint nem náthás havonta 2-szer.Nekünk segitett.
Amikor csemetém 7 hónapos volt, orrmandula műtétre akarta felvenni a fődoki, mert szörcsögött a nózi bent mélyen már hónapok óta, különösebb szövődmányek nélkül. Persze nem hagytuk annyiban a dolgot, amit egyébként i scsak 1 éves kor fölött vágnak ki... Egy homeopátiával foglalkozó gyermekgyógyász szakorvos 2 hét alatt rendbe hozta.
Szia. Három gyermekes anya vagyok,egy gyermekemnek vették ki a manduláját,mert nála nem csak náthás tünetek jelentkeztek ,hanem elment a hallása,sűrűn volt arcüreg gyulladása és tüszős a mandulája.Ezek már komoly érvek voltak a mandula műtéthez,ezért döntöttünk mellette. A másik két gyermekemnek is voltak gondok a manduláival,de szerintem egy-két megfázás nem indokolja,hogy egyből késalá kerüljenek a mandulák.Mert nem csak betegséget okoznak ,hanem meg is óvnak sok betegségtől.
Szia!
Az egyik barátnőm is így "járt" a kisfiával kb ennyi idősen, és ő nem akarta hogy kiszedjék a babája manduláját mert túl kicsinek tartotta őt még a műtéthez. Végül aztán egy fül orr gégésznek sikerült jó gyógyszert találnia ami igazából immunerősítő és minden héten egyszer kellett bevennie, idén 4 éves lesz a baba-kisfiú és szerencsére eltudták kerülni a műtétet.
Bevallom én se vállalkoznék rá, hiába mondják hogy rutin műtét még is mostanában elég gyakran halli hogy meghal a gyerek a mandula műtét után. Mert hát ugye odahaza nem szabad ugrálni, hajuldozni stb. na már most mond ezt meg egy 2-4 év közötti gyereknek, hogy ágynyugalom 2 hétig!! Jó nem minden gyerek egyforma, lehet hogy valaki megérti és aki nem? ÉN húznám az időt míg idősebb lesz, megpróbálnék mindenféle alternatívát, természetgyógyászat, ayurveda, homeopátia, fül-orrgégét mindent, valami csak bevállik. Én ragaszkodnék a mandulához.
Ezesetben megoszlanak a tapasztalatok, vélemények, énis elvoltam kesereve, a kislanyom most 4 éves és nagyon sokat piros a mandulája, most utobb pl 3 hét alatt 2x- de nem mondták, hogy kikellene venni, nem szabad elhamarkodni, anak is megvan a maga szerepe a szervezetbe, ha nincs az akkor mindig legcső problémai lehetnek, de nem valószinű ez sem, nem mindenkinél egyforma, szerintem vannak súlyosabb esetek amikor valóban indokolt- pl ha az izuleteket is megtámadja- de elsietni semmiképp nem szabad (amúgy nekünk is kétéves korunktól kezdődtek a problémák, amikor tipegőbe kezdtümk járni, de a drnő aztmondta, hogy egy teljesen védett környezetből kikerült gyermeknél ez nem csoda- kéthetente mentünk a rendelőbe, de még megvan a mandullank)
Az én fiam négy éves volt, amikor kivetettük az orrmanduláját, mert a korábban soha nem betegeskedő gyereknek fél év után szinte már nem tudott mit felírni a gyerekorvos.Soha nem volt gyulladt a mandulája, tiszta mardt a tüdeje, csak éppen szinte állandóan náthás volt, folyt az orra. Azóta szerencsére alíg betegeskedik, pedíg már két hónap múlva nyolc éves lesz.
Az enyém is ennyi idős,és nagyon sokat betegeskedett.Neki is mindig a torkára és a mandulájára húzódott a betegség.Én is megvoltam ijedve,hogy sor kerül majd a műtétre.De elkezdtem neki adni a Béres cseppet,c-vitaminnal(létezik belőle csepp cebion a neve),és azóta már 2hónapja nem jártunk orvosnál.Sőt sokkal aktívabb azóta és sokkal jobban eszik.
Két és fél éves kislányom sokat náthás, a doktorbácsi egyből mandula műtétre küldeni? Mi a véleményetek?
További ajánlott fórumok: