Kertészkedjünk az erkélyen (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Valami kártevő megtámadta a diófámat. Sok fekete- narancssárga bogár, ami jön be a házba, mászik rá a többi növényre. Ragad. Nem csak csúnya de undorító is. Mi lehet ez? És hogyan tudnék tőle megszabadulni?
Képek a naplómban :S
Nagyon jó :)
És az íze milyen?
:)))
Fokhagymát ülettem, de csak úgy eszembe jutott, hogy volt 3 ici-pici gerezdem és beledugtam a földbe. ki is nőtt:)
valami gyorsan növő futós kéne befuttatni a korlátot, tűző napra és az se baj ha virágzik
golgotavirágom volt de kinyírtam...
Ami szereti a napot, azt mind megpróbálhatod ;)
Nekem a rozmaring is elég sokáig bírta.
Azt tervezem, hogy veszek az erkélyre mindenféle fűszernövényt cserépben, és átültetem őket nagyobb balkonládákba. A snidlinget már beszereztem. Próbáltam még anno metélőpetrezselymet ültetni magról, hát.. az nem élt túl sokáig.
Lehet, hogy az avokádóbébit is kirakom az erkélyre nyárra, úgyis szereti a meleget.
Óóó, hát ezek gyönyörűek lehetnek:)
Lehet én is nézek majd ilyeneket.
Én rózsameténget és muskátlit ültettem. Még kártevőmentesek:)
Van egy margarétám is, olyan szép:) A hortenzián nincs hajtás, pedig amikor megjött az első napsütés akkor voltak rajta bimbók, de aztán húsvétkor az tönkre is ment. Még reménykedem, de félek, hogy annyi neki :(
A petúnia nagyon hálás növény és egész nyáron virágzik, ezért én is azt ültettem a legtöbbet. Pirosat, rózsaszínt, lilát és fehéret. Este nagyon erős az illatuk:) Árvácskát is ültettem kéket, sárgát és bordót, valamint piros pistikét, begóniát és fehér begóniát is. Azt hiszem a muskátlim nagy része tönkrement. Nagyon kevésen van hajtás, bár még reménykedek, hogy kihajtanak. 2 hete bicajoztunk és nagyon szép vad/gyomvirágokat szedtem fel gyökerestül. 2 féle ibolya szerű virágot. Az egyik halványkék, a másik lila, valami fehér hagymás virágot, százszorszépet. Remélem megmaradnak, mert kint a természetben annyira szépek voltak. Ez az ibolya szerű virág igazi szőnyeg volt szinte és köztük ez a fehér virág...
A paradicsomom nő mint a bolondgomba, a paprikám is, és melléjük dugtam 4 gerezd fokhagymát, amelyek szintén nagyon szépek. Ültettem citrom és mandarin magot. Nem tudom, hogy kihajtanak e. Majd meglátjuk. Ja, és a minirózsám is tele van újra levelekkel, remélem virágzik is majd.
Én ma frissítettem a virágállományomat. Az április elején kifagyott epreket kidobáltam és ültettem helyükre petúniákat.
Megnéztem mi a helyzet a hagymásokkal. Szinte az összes hagyma elrothadt, így kidobtam őket. Vettem a helyükre büdöskét, és kaptam szinte teljesen fekete színű árvácskát, azt ültettem még el.
Kelnek már a díszlóherék is :)
És hogy a cica se maradjon ki a jóból, ültettem neki macskamentát :)
Kellemes hétvégét!
További ajánlott fórumok:
- Segítsünk egymásnak a kertészkedésben !!!!!
- Állattartás, kertészkedés…és még gyerekek is
- Kezdő kertészként...
- Bezöldíteni az udvart. Kerteszkedjunk!
- Vidékre szeretnék költözni, tudtok ajánlani helyet, házat, tanyát bármit. Ahol jó lakni - élni, kertészkedni, egészséges a föld a vidék ..
- Tudja-e valaki: Kertészkedés - ragasztócsíkkal a hernyók ellen?