Kertészeti kisokos - kezdőknek, halandóknak :) (beszélgetés)
Lehet az lesz belőle. Most még nem sok minden latszik. De kis zöld bogyók vannak rajta.
ha nem zavar a mag benne.kedvencünk a túrós ribizlis süti.de kiszáradt,igaz már volt vagy 30 éves.
galagonya,mi gyerekkorunkban rengeteget ettünk.
Ez szép is!
Nem csak a neve cuki;)
Cuki neve van. 😊
Nekem van egy szobanövényem, amit a neve miatt imádok.
Bókoló bilbergia. Nem az a nagyon impozáns szépségű növény,de ez a név ❤
Itt a közelünkben van sok ilyen egy bibés galagonya, van amelyiknek fehér a virága és van, amelyiknek sötét rózsaszín. Nagyon szépek. Aztán, hogy mire jó, azon kívül, hogy szép cserje, fogalmam sincs:D
Szép ez a bibés galagonya. De ennek fehér a virága. Ez meg sarga volt.
Ribizli. Többet is találtam a kertben. Anyam kapta valahonnan a tövet, nem mondta, hanem csak elásta magától. De most mar van egy csomó ribizlink. Lesz jó kis lekvár majd belőle.
Egyébként egy bibés galagonya a növényed;)
Csak egy szar telóm van na. Ennyire képes. Huawei. Pedig makróval csinaltam hogy minel tobb latszon a növényből, kevesebb meg a háttérből. Mert televan minden gizgazzal ez a kert. Lesz még mit beazonosítani. :) Nyaron majd elmegyek gombaszni, oszt viszem a telómat is. Ez okos kis app. Pöpec megmondja mi van a képen.
Lényegtelen.
Te akartad, hogy megnézzük a növényedet, erre ide raksz egy vacak képet, amin nem látszik semmi.
De, ha csak az ilyen minőség megy, hát old meg:DDDD
a vizet szereti.
akkor olyan mint én..-)
mert medence kedvelő vagyok.-)
Barmikor elültheted, 10 fok fölött kell lenni az időnek. Gyorsan nől. Mi mindig a borsó utan szoktunk vetni, majus-junius. Öntözni kell, mert a vízet szereti.
erkélyre csak próba képen cserépben..
majd ha egyszer eljutok Budaörsre, akkor meg a kertbe, a két tő evős szőlő mellé.
Hova akarsz ültetni lóbabot? A szomszéd teraszára? Mert az átfolyik ám. ;) Vagy kertes hazban laksz?
Mikor kell a lóbabot elültetni?
Mit akarsz Channa látni? A bugyingómat? :D Azt nem fotóztam le. :D
:DD Sok sikert és hasznos növényt!
Most megyek oszt körbefotózom a kertet. Hátha talalok még valamit. :)
Ah, de jó ez az app. Meg is vagyunk. Ezt adta ki. ;)
Ribes quercetorum Greene
Van ribiszke a kertünkbe. :D Én meg vettem egyet egy hónapja. Mindegy most mar van kettő. :)
Oh, köszi. Megnézem mi tud. :)
Van egy mobilos applikáció, a neve PlantNet. Ha lefotózol egy levelet vagy virágot és feltöltöd, megmondja, milyen növény. Ilyen esetekben nagy segítség, nálunk is mindenféle ismeretlen cserje nő és nagyon jól beazonosítja őket ez a program.
Egres, az biza jó lenne. De az magától biztos nem nől ki. Sose volt egres a kertünkbe, mogyorófa volt, de nem itt hanem a masik oldalon. De tenyleg meghagyom, aztan egy-ket honap mulva mar úgyis latszik mi ez.
Tényleg az egreshez is hasonlít.
A levele nem mogyorós,,sajnos nem tudom.
Mondjuk hagyhatod ,,aztán csak kiderül.
Ha valami gizgaz ősszel kivágod.
Ilyenekre én is mindig kíváncsi vagyok ☺️
A feltöltött kép alapján én jostára szavazok. Kis fekete bogyói lesznek, kissé fanyar, de finom.
Olyan levele van mint a petrezselyemnek.
Katt a képre, aztan kép megnyitasa új lapon. Akkor nagyobban látod.
További ajánlott fórumok: