Kérlek segítsetek! Nagyon zsíros hajra mi a jó? Egy napot bír ki a hajam, s már tiszta zsír. (tudásbázis)
Oh, újra indult a fórum? :D
Diólevélteás hajmosás még mindig. :)
Olcsó és természetes!
Nekem is nagyon zsíros volt a hajam! Reggel megmostam, elvoltam egész nap, másnap este már zsíros volt, szóval 2 hajmosás között nekem is csak 1 nap maradt ki.. szörnyű volt! és rendesen éreztem, hogy büdös a hajam! Tiszta ciki volt.. Aztán elmentem egy hajdiagnosztizálásra. Zsíros hajjal, nem frissen mosottal. Ott kiderült, hogy nagy baja nincs, ajánlott a fodrászhölgy egy sampont és egy tonikot. Rising a neve. Nem olcsó, a 2 együtt azt hiszem 12 e volt. Mosás előtt kellett a tonikot felvinni a fejbőrre, bedörzsölni és kb 1-2 percig rajtahagyni. Utána mosás a szokott módon a samponnal. Pár mosás után (kb 3-4 ) már 2 nap telt el a hajmosások között, 3 hónap múlva már elég volt a heti 1x is. Most itt tartok. Már nem kell minden mosáshoz ezt a ampont használnom. Drága, de nekem megérte mert bevált. Próbáltam előtte kénes sampont, t-gélt(???Vagy mi a neve?), stb, de semmi sem vált be. Pláne nem azok, amiket az illatszer és egyéb üzletekben árulnak zsíros hajra.. (shauma, hed & sh..)
Tanácsot kaptál eleget, rajtad áll, mit próbálsz ki.. Sok sikert!
nekem a száraz sampon jött be, Frotte vagy bármi más
kétnaponta mostam, most elég háromnaponta, a 2.nap este befújom szárazsamponnal a hajam, negyed óra múlva átfésülöm lazán
reggel általában átszárítom kicsit hajszárítóval (megemelem), hajlakk rá és azt a napot ki is bírja
Mi a márkája?
Az enyém sem az, kicsit több. :)
Mese habbal, hogy jön belőle vitamin.
Turmalinos?
Amúgy nem baj, ha nem teszel rá habot/hajegyenesítőt, mert attól is zsírosodik.
De ha hajat vasalsz, akkor a haj legvégeire kell egy kis pakolás, ha más nem, hát havonta egyszer-kétszer.
Bár ha nem töredezik a hajad, akkor nem szükséges.
De nekem olyan vasalom van amiből
hajvasalás közben jön ki valami vitamin és ezért nem is kell semmi a hajamra én nem rakok semmi pakolást balzsamot sem rá.
Én ilyet nem mondtam,hogy párom nem értené meg.
Ez nekem kellemetlen.De most tegnap megmostam hajam s majd kiszeretném bírni vasárnapig.
Vettem shampont a gyogyszertárba.
Jó, azért azt hiszem, egy párkapcsolatban lévő nőnek illik adni magára, szóval másik véglet sem jó...
De abban igazad van, hogy nem hiszem, hogy mert egyszerre 2 napig nem mos hajat, emiatt már problémát csinálna egy pali:)
Na már miért? Én is vasalom a nem kevés hajamat. A hajvasaló szárít. Sőt, használok pakolást és balzsamot is.
Hajmosáshoz vagy egy snassz illatanyagmentes tisztító sampont használok, vagy egy semleges sampont, ami nincs minden hülye összetevővel felturbózva. Utána golf balzsam (kivéve a töveket), hajvégekre egy kevés pakolás.
Havonta egyszer diólevél teával mosok hajat.
És 5-7 naponta elég mosnom a hajamat. Mivel sok és hosszú, ennél rövidebb időközönként türelmem se lenne mosni, és utána vasalni!
És a vasalás szárít, tehát attól nem kéne zsírosodnia. Mondjuk én valami egyenesítő folyadékot teszek a hajamra, kivéve a hajtöveket. Egyéb dolgot nem használok!
A kulcs: hajtövet csak samponnal mosd át, és SEMMI EGYEBET NE TEGYÉL A HAJTÖVEKRE! Vasalni lehet tőből is. :)
Igen a hajlakk száríthat, ezért még több faggyut fog termelni a fejbőr, hogy vissza zsírozza.
Ha a kedves párod nem érti meg a problémádat és nem tudja elviselni két napig a nem tökéletes frizurádat, akkor mit tenne ha beteg lennél és mondjuk a hányást kellene feltakarítani utánnad? Elnézést a kicsit drasztikus szemléltetésért. Egyáltalán beszéltetek erről a problémáról, vagy csak alapból gondolod, hogy nem értené meg?
De ha már így is másnap zsíros, akkor mi rajta az undorító? Ha már most is így van? Nem azt mondom, hogy kapásból egy hétig ne, hanem először bírj ki 2 napot, és aztán 3-at.
Normális esetben heti 2x hajmosás elég kell, hogy legyen, de max 3x
További ajánlott fórumok:
- Kérlek segítsetek, van egy kolléganőnk aki nagyon kövér és nagyon büdös a szaga annyira kellemetlen nekünk. Hogyan tudnám közölni vele?
- Nagyon erős hypochondria és pánikbetegség. Kérlek titeket beszélgessünk!
- Kérlek segitsetek! Nővéremnek 38.7'C-os láza van és nagyon görcsöl a hasa! Mivel lehetne csillapitani a görcsöket? Valamilyen házi módszer?
- Nagyon belassult a gépem, nem találok megoldást! Kérlek segítsetek!
- Zsíros haj kezelésére elég egy nagyon jó sampon vagy mást is lehet tenni, ami segít? Mit?
- Nagyon leégtem, tiszta piros vagyok, mivel tudnám eltűntetni?