Keresztelő szokások (beszélgetős fórum)
Az azèrt nem olyan szörnyű,ha meg van keresztelve,
Nálunk egyik sem volt,
Aztán mikor a legnagyobb nősült ,ott volt a kérdés hogy lesz templomi esküvő,mert a menyem nagyon szeretett volna,
Az is megoldódott,mert akkor még hivatásos katona volt,és a tábori lelkész megkeresztelte,
Sőt,össze is adta őket.
A két ,,,kicsi,, meg
református iskolába járt,és azt már ők választották.
Ezzel nem értek egyet, mert ha megkereszteltek valakit, akkor már nem választhat. Olyan vallású lesz, amilyennek keresztelték. Abban dönthet csak, hogy gyakorolja-e, vagy sem.
Egyik gyerekem sem lett megkeresztelve, épp e miatt, hogy felnőttként válasszanak, ha akarnak. Egyik sem választott vallást, nem esküdtek templomban és az unokák sincsennek keresztelve. Szabadok lettek és ez fontos.
Amennyiben valaki nem gyakorolja a vallást, akkor minek keresztelni ?
A keresztszülőség is teher, ha jól csinálja a keresztszülő, ha meg nem, akkor minek ?
Mi anno itthon tartottuk a keresztelőt. Kijött a pap. Fizetni nem kellett, ajándékkosarat adtunk.
Itthon is megvolt a kosztüm, öltöny, gyereknek keresztelő ruha. Egy kisebb Isten tiszteletet tartott, majd megkeresztelte.
A papírokat is ő töltötte ki.
nálunk 3-unokának volt keresztelője,
a pap mindent elfog mondani,
az öltözék legyen csinos,
vendégnek meg azokat hivd meg,akiket fontosnak tartasz,
Alapjaiban egyetértek, pénz, ruha, stb. terén.
De: a keresztelés annyiból jó, hogy ha a gyermeked önmaga úgy dönt, hogy gyakorolni akarja a vallást, ne akkor, ki tudja hány éves korában legyen a keresztelő.
Jobb azt most elintézni, és majd a gyermek dönt, mit kezd vele. Így megadod neki a választás, a saját döntés lehetőségét.
Valójában én is ateista vagyok, de szerintem, ha megkérdezed a papot, mit kell előre tudnod, mire készüljetek, el fogja mondani. Őnekik is, nektek is jobb, ha majd ott minden símán, gördülékenyen történik. :))
A papok nem egy szívbajos banda, megmondja az összeget.
Ha vallásos vagy, neked ünnep a keresztelő, nem hinném, hogy kérdés lenne; farmer és papucs, vagy egy elegáns ruha.
Ha nem vagy vallásos, felesleges a keresztelő, mert nem aszerint fogod nevelni.
Mondom ezt én, aki nem vallásos, de a keresztmama kedvéért volt keresztelő, de értelme semmi.
Nagyszülők, és keresztszülők vendégnek.:))
További ajánlott fórumok:
- Létezik hogy a pap megtagadja a keresztelést?
- 5000 Ft-ból hogyan hoznád ki a keresztelőt 14 emberre?
- Református keresztelő katolikus szülők gyermekének. Lehetséges?
- Milyen ajándékot vegyen a keresztanya a keresztelőre? (kisfiúnak)
- Templomi esküvő, és előtte keresztelés 4 hónap alatt..
- Keresztanya keresztelés nélkül hogyan?