Keressük az újrahasznosított termékeket! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Keressük az újrahasznosított termékeket!
Gyümölcslés dobozt kivágtam papírzsebkendőtartó lett belőle.
Van többfajta méret. Azt választottam ami a legkevésbé tér el a pzs méretétől. A keskeny és hosszú oldal esett áldozatul az ollónak :-) a teteje is megmaradt, csak azt az egy oldalát...
Így az összehajtot felét a nyílás felé kell betenni. Talán kevésbé potyog szét. ( egy kicsit az újammal szétziláltam, talán nem fogun többet így csak amennyit akarunk. meg is lehet számolni :)
Nem jellemző rám hogy csipszeket vegyek. Krumliszirmot vettem. A zacsija valami megmagyarázhatatlan összetételű a számomra. NEM dobtam ki. Vákuumcsomagolt füstült árut csomagoltam a páromnak. Megbontottam, elvágtam 2 részre, és ami maradt azt én itthon abba a zacsiba tettem, krumpéiszirmosba. És igencsak nem romlott meg benne a hús, 3-4 nap után se. Volt rá példa nem egészen ket nap alatt fogyaszthatatlanná vált.
Ha vesz valaki szeletelt kenyeret, kalácsot stb ne dobja el azt a celofán jellegű csomagolást, kiflit vagy zsemlét tehettek bele, nem szárad ki. Legalábbis nekem bevált.
Magyarországon nagyon sok hulladékudvar van. A mi családunk lassan 15 éve szelektíven gyűjti a szemetet és vesszük a fáradtságot, hogy elvigyük az udvarig. Egy kis séta senkinek sem árt. :-)
Amióta saját gyerekem van, azóta még jobban odafigyelek: mosható pelenka, okö mosópor, csapvizet iszunk, nem palackos ásványvízet, stb.
Apukám mondja mindig, hogy ő már öreg (67 éves) nem magának védi a környezetet, hanem az unokáinak és a későbbi generációnak. És milyen igaza van, bárcsak mindenki így gondolkodna!!
Ha újra lenne visszaváltás nem dobálnák a kukába az üveget, flakont.A boltokban felszámolnak 5 ft környezetvédelmi költséget. Ezért vissza is válthatnák.Ami költséket forditanak a kihelyezett gyüjtökre, abból ez megoldható lenne.
Itt ez a spk reklámújság ami színtén a szemétbe kerül. Ha már a MÉH telepek nemigazán foglalkoznak vele, akkor az iskolákban kéne többször gyüjtést szervezni. Sterintem az évi egyszeri gyüjtés kevés. Nagyon sok pazarlás folyik hazánkban amiből egy kis szervezéssel, odafigyeléssel (nem csak a lakosság részéről) sok pénzt lehetne megtakaritani.
Tippek hulladékcsökkentésre és ötletek a környezetbarát otthonhoz a KukaDiéta zöld háztartás verseny keretében - 7.
Ugrás a teljes írásra: Keressük az újrahasznosított termékeket!
További ajánlott fórumok:
- Kézműves termékeket kedvelők gyertek!
- Magyarországon termelt,vagy gyártott MAGYAR termékeket keresek, van még ilyen?
- Fertőtleníted valamivel a boltban vásárolt termékeket?
- Milyen babaápolási termékeket használsz/használtál?
- Ismeritek az ÖKONET termékeket?Vélemény?
- Használ valaki Vichy Normadermet, vagy Vichy termékeket? Tapasztalatok, érdemes annyit költeni rá?