Kelt tésztában sült virsli (beszélgetés)
Virslis zsemle, a gyerekeim imádják:
2,5 dl tej
45 dkg liszt
5 dkg vaj
3 evők. cukor
csipetnyi só
2,5 dkg élesztő
tetejére 12 dkg vaj, reszelt sajt
amikor megkel, nagyobb kb 10 cm-es pogácsa szaggatóval korongokat szaggatok, amiket éles késsel félbe hasítom, nem félbe vágom, csak késsel megvágom, olvasztott vajjal megkenem, bele a virslit (a virslit negyedelem), félbehajtom a pogácsát, a tetejét is megkenem vajjal, rá a reszelt sajtot és megsütöm (180 fokon). Nagyon finom:)
pizzás csigát szoktam belőle sütni és gondoltam rákérdezek,hogy milyen lenne virslivel(lehet másnak egyértelmű,de én szeretek mindent megkérdezni:D)
közben még az jutott eszbe,hogy ha több cukrot teszek bele,akkor jó lenne kakaós csigában a tészta? már sütöttem kakaós csigát,de a kakaó nem akart elolvadni! szerintetek mi volt a hiba?
szerintetek ebből a tésztából is lehetne? mármint kinyújtom és beleteszem a virslit.......
2.8 dkg élesztő
50 dkg liszt
1 púpos evőkanál tejföl
1 evőkanál olaj
2,4 dl víz
2 kiskanál só
1 kiskanál cukor
További ajánlott fórumok:
- Adtok-e gyermeketeknek virslit vagy parízert?
- Mi van a szalámiban, virsliben? Tényleg olyan szörnyű dolgok?
- Melyik a legfinomabb virsli?
- Mivel tudom helyettesíteni a kecskesajtot egy leveles tésztában?
- Melyik az a recept, amikor marhahúst tésztában sütünk meg egészben?
- Zöld fűszer sonkás tésztában milyen lehet?