Kell vinni a kórházba a babának pólyát? (beszélgetés)
A kórházban angolpólyát adtak rá minden nap.
Én külön nem vettem semmilyen pólyát, pedig anyám erőltette, hogy az kell.
Újszülöttként úgy fogtam a kezembe, hogy becsavartam pokrócba, takaróba (így láttam a kórházban is).
Ma már "nagyfiú", lassan 5 hónapos...
Én vettem pólyát, de még nem is használtam. Három hetes a lányom, de nem volt rá szükség. Azért vettem, hogy a testvérei abban fel tudják őt venni, de anélkül is szépen hordozzák őt.
A korházból pedig hordozóban hoztuk haza, már nem "divat" a pólya
Szia!
Ha autóval viszitek haza, felejtős, mert nem lehet betenni a hordozóba. De ha autóba köthető mózeskosaratok van, abba jó lehet.
Ha babakocsiban toljátok haza, akkor is jól jöhet a pólya, főleg, ha már hűvös lesz az idő.
Én nem használtam, mert nekünk nem volt, de sok szempontból nem rossz dolog. Biztonságérzetet ad neked a fogásnál, melegen tartja a babát (ez se árt, ha olyan fagyos lesz a manód, mint a mienk). Viszont nem szabad mindig abban "tartani", mert a lábacskája nem tud szabadon mozogni - ezt úgy olvastam valahol...
Nálunk pl. a kórházban sem adtak, pedig októberben szültem... Adtak viszont helyette alvózsákot, meg 2 takarót. :)
nem kell! Hisz bébihordóban hozod haza.
Vagy babakocsiban esetleg.
Nekünk egyébként van Brendonos kókuszpólyánmk, amíg kicsi volt a bébi, rengeteget használtuk, és imádtam én is és ő is! nagoyn praktikus dolog.
Pólyába vittük haza a lányomat, sokáig használtam otthon. Közel 21 év távlatba azt gondolom hazavitelnél jó lesz, És otthon is lehet benne. Szoptatásnal viszont jobban hozzádfér nélküle.
Készítsd be, ha kocsival visznek haza és még se kell, elfér az autóba....
Modern kor találmánya a bébikomp. És mégis ortopéd orvosok nagy része nem ajánlja. Sőt sok anyuka is azt tapasztalja nem jó!
Biztosan el kell temetni azt a pólyát? Csak azért mert régi?
A kórházban a baba kap pólyát, minden fürdetés után és akkor is, ha szükséges ("balesetes lesz":)). Csak akkor vigyetek be, ha abban akarjátok hazahozni.:)
Egyik lányomnál sem használtam pólyát itthon, sőt a második lányomat a szülészorvos és a szülésznő tanácsára a kórházban is kivettem belőle, mert hason aludt és sokkal kényelmesebb volt neki.
A pólya nem a kisbabának jó, hanem az anyukának ad biztonságot, hogy könnyebben meg tudja fogni, főleg, akinek első babája született. A baba sokkal felszabadultabban mozog. Sokan azt mondják, biztonságérzete van benne...én nem tapasztaltam. Mindkét lányom mellettem aludt, annál nagyobb biztonságérzetet nem nyújt semmi neki, ha érzi az édesanya közelségét.:)
Ha azonban úgy érzed, neked megnyugtatóbb, használd nyugodtan, nem ártasz vele!:)
Sok boldogságot a picihez!:)))
További ajánlott fórumok:
- A barátnőm nem soká szül.Kell ilyenkor ajándékot vinni a kórházba?Ha igen, mit illik?
- Másfél éves babát mikor kell kórházba vinni hányás-hasmenés esetén? Mi a kiszáradás olyan első jele, ami már csak infúzióval kezelhető?
- Egy frissen szült kismamának milyen folyadékot lehet bevinni a kórházba, ami nem árt a babának?
- Milyen dolgokat kell kórházba vinni a babának?
- Szolnoki Hetényi kórházba szülés után tényleg MINDENT vinni kell a babának? Ruha, pelus, törlőkendő?
- Tudja valaki, hogy mit kell vinni a Péterfy kórházba magamnak, és a babának?