Kell útlevél Görögországba? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok.
Mi júliusban megyünk Görögországba. Nem tudja valaki, hogy most is kell az útlevél a szerbeknél és a macedónoknál?
Sziasztok!
Hétfőn jöttünk haza Görögországból.A szerbeknél és a macedónoknál is kérték az útleveleket,kifelé is és hazafelé is.Az a biztos ha nálad van, így nem érhet meglepetés.
én elolvastam és tudom, hogy néhány helyen kérik, de ettől függetlenül az EU-n (és még néhány egyezményben rögzített országban) személyazonosításra a személyi igazolvány bőven elegendő.
ez egy alapinformáció az EU-ról, ezt mindenkinek tudnia kéne!
és ehhez nem kell menni sehova, csak ki kell keresni a megfelelő információt az interneten!
Ma értünk haza Pargaról, busszal.
Elsőbbséggel csináltattam meg az útlevelet, és egyik határnál sem kérték. Elég volt a személyi. De lehet, hogy határőre válogatja, ki melyiket kéri, nekem nem lett volna szükséges a kiváltás. Utólag már mindegy... Legalább 5évig nem lesz ezzel gond. :)
Mint már az elóbbiekben olvashattad busszal mennek Görögországba. Mindenképpen kell az útlevél a Szerbek és a Macedónok is kérik.
Legutóbbi Görögországi buszos kirándulásunk során a váltó buszsofőr hagyta otthon az útlevelét, ezért a szerb határon megvártuk míg elhozták neki, kb 1.5 órát és csak utánna utazhattunk tovább.
Ja az más. Köszi.
Akkor természetesen kell az útlevél.
De, gyorsabb.
Én péntek délután adtam be a papírt sürgősséggel, és hétfőn délben átvettem az útlevelet.
Nyugi, meglesz.
busszal megyünk:) megyek megcsináltatom holnap. remélem szeptember 2-ára megérkezik pontosabban 1-re. köszi
és ha esetleg személyesen megyek be érte? az nem gyorsabb még egy kicsivel? (központba: visegrádi u)
Nekem is egy hét volt a síma eljárás. Azt viszont kalkuláljátok bele, hogy júl. 18-aug. 21-ig igazgatási szünet van, ami csökkentett munkatempót és hosszabb ügyintézési időt is jelenthet.
Egyébként én 7-szer voltam Stavrosban, idén másodjára megyek Sartiba.
(Stavrosban érdemes elmenni Vasilis tavernájába... Olcsó és nagyon finomak a kaják.)
Sziasztok!
Most csináltattam én is útlevelet és 1 hét alatt kész volt.7500 forintot fizettem érte
Biztos jó lesz! :)
Érezzétek jól magatokat, jó szórakozást!
köszi mindenkinek. Hétfőn megyek is és megkérdezem.
Stavrosra megyünk barátokkal:) Remélem jól fog alakulni minden.
Addig van még idő, talán kész lehet az olcsóbb "eljárással" is. Az okmányirodában kérdezd meg mindenféleképpen.
Nekem sürgősségnél egyből a 15000Ft-os csekket adták. :(
4-5munkanapot mondtak az elkészülésre, ismerősnek köszönhetően kaptam az infót, hogy mehetek hamarabb érte.
Merre utazol/utaztok, ha szabad érdeklődni? :)