Kell-e párnát tenni a babák feje alá? Ha igen, mikortól? (tudásbázis)
én is úgy tudom ahogy Pillangó írta.
Enyém 10 hónapos kora óta alszik kispárnával de nem rajta csak vele :) kilopkodta mindig alólam a kispárnámat, végül betettem a kiságyba :D
Igazából én sem vagyok oda a párnáért, hosszú évekig teljesen párna nélkül aludtam. Most van párnám, de teljesen ki van lapítva :-)
A gyerekeknek 100%-os kókusz matracuk van, elég kemény.
De akárhányszor figyelem hogyan alszanak, mindig olyan kényelmesnek látszik nekik.
Talán 1 évvel ezelőtt próbáltam meg a fiamnak nagypárnát adni, kidobta az ágyból... Elfogadtam, csak szól, ha kell neki?
De pl. a gerincünknek most az a jó, ha teljesen egyenesen fekszenek, vagy ha lenne egy kis emelés fejrésznél??
Nagy dilemma :-DD
szia drága
én 2 saját, és 3 rokon gyereket neveltem fel, de engem arra tanitott a védőnő, hogy semmi párna, veszéjes és megfuladhat tőle.
Érdekesség, gyerekeimnek nem volt párnája, 2 éves kor után csak kis párna, és amikor nagyobbak letek , kérték a párnát, ( mert nekünk volt) még a régi tipusú, mondtam nem lehet kapni, de megfelezzük, jó? azt mondták jó, akkor elvittük a pehely párnát és fél párnákat készitettek belőle... mire elkészült már nekem se kelett, félre dobtuk, és ez igy van most is, én kispárnával alszom, a lányom aki 28 é a félpárnán és a kispárnán....
amit én a nővérke javaslatára tettem, mindig hason fektetem a gyerekeimet, azt mondta a nővérke, hogy ha büfizik akkor igy ki tud jönni, ha hanyadt fektetem még meg is fuladhat....
úgy hogy sok sikert a döntéshez......
üdv MAri
Sziasztok!
Szinte "hihetetlen" hogy pont ma más is ezzel foglalkozik :-)
Reggel óta töröm az agyam, hogy fogalmazzak meg erről egy új topit.
Mert, az én gyerekeim 5 és 4 évesek, még mindig teljesen párna nélkül alszanak.
Ezen gondolkodtam el én is, hogy vajon ez is jó-e?
Szia!
Nem ajánlják a párnát babáknál!
A nagyobbik fiam elmúlt 4 éves mikor párnát kapott és az is inkább kispárna!
Problémás eseteknél, mint mondjuk a reflux...akkor szokták megemelni a baba fekvő szögét, de akkor sem párnával, hanem a matracot döntik, vagy tesznek a matrac alá valamit (kórházi tapasztalat)
További ajánlott fórumok:
- Hathónapos kisfiam egy hete délelőtt gyümölcspépet kap, mikortól kell már délután is adni neki szilárd kaját?
- TB fizetés, mikortól és meddig?
- Az erkölcsi bizonyítvány mikortól lesz tiszta, ha valaki volt börtönben?
- Adóstársat mikortól veszi elő a bank, ha az adós nem fizet?
- Tényleg megszüntetik a szocpolt? És, ha igen mikortól? Tudja valaki véletlenül?
- Új helyre költözök, kell-e bejelentést tenni, ha GYES-en vagyok?