Kell-e adóbevallást készíteni SZJA visszatérítés esetén? (tudásbázis)
Én is azt írtam, hogy a bevallások benyújtásának eddigi rendjét nem módosították.
A nyomtatványt fogják módosítani úgy, hogy ott meg legyen minden változatra a szükséges rublika.
Hiszen többen vannak az országban, akiknek az életében ez a visszautalás nem jelentkezik.
Nem emiatt készítettem el annó, hanem azért, hogy elöbb megkapjam a gyerek után járó adókedvezményt egybe.
De nem ez volt a kérdésem lènyege, hanem a mostani szja visszatérítés kapcsán merült föl a kèrdès...
De mâr privàtban írt egy könyvelő hölgy a csoportból, aki minden kérdèsre vàlaszt adott.
Akkor miért kellett neked ez miatt saját magadnak elkészítened a bevallásodat a korábbi években?
Tudtommal az SZJA visszautalások miatt a bevallások beküldésének korábban kialakított rendjét nem módosították. Az megy az eddigiek szerint.
Ha nem eddig önadózó, önbevalló voltál, akkor továbbra is neked kell elkészítened, különben honnét tudná a nav, hogy mennyi egyéb, adóköteles jövedelmed származott a főálláson kívül?
Az egy dolog, hogy most a csp-ben részesülők meghatározott köre visszakapja az eddig befizetett SZJA-t, de ha valakinek pl. ingatlan értékesítésből, bérbeadásból, akármilyen címen év közben volt adóköteles jövedelme, arról a bevallást be kell küldenie. És persze az adót rendeznie.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy aki jövőre kap vissza szjt-t febr. 15én annak elkészíti a nav egyből a bevallát, így azt nem kell beadni külön?
Vagy mégis ?
Kicsit zavaros nekem ez az ügy!
Cégnél dolgozok,alkalmazott vagyok, de Efozok is mellékesbe,így èn szoktam elkésziteni a bevallást.
Köszi a választ!
További ajánlott fórumok:
- Miért kell nekem adóbevallást készíteni mint hivatalban dogozónak?
- Gyes után kell-e adóbevallást készíteni, ha tavaly gyedet is kaptam?
- Kell -e adóbevallást készíteni 2011-ben Gyed mellett?
- Az adóbevallást február 19-én beadtuk, ebben az esetben is 30 napot kell várni a visszatérítésre?
- Kell-e adóbevallást készíteni ennyi jövedelemről?
- Ápolási díj után kell-e adóbevallást készíteni?