Kelkáposztás rakott krumpli recept
A Kelkáposztás rakott krumpli hozzávalói:1 kg héjában sült burgonya,
6 főtt tojás + 1 tojás,
1 kg kelkáposzta,
vaj vagy szalonna,
3 dl tejföl,
só, bors.
A Kelkáposztás rakott krumpli elkészítési módja:
A kelkáposztát egészben, gyengén sós vízben megfõzöm. Vajjal kikenek egy tûzálló tálat, beleterítek egy sor karikára vágott krumplit. A sor krumplira, cikkekre vágott kelkáposzta jön, majd kemény, fõtt tojás felszeletelve. Minden sort meglocsolok tejföllel és olvasztott vajjal, és szükség szerint sózom, borsozom. A tetejére tojássárgájával elhabart tejfölt öntök és jól átsütöm a sütõben. Készíthetem vaj helyett kiolvasztott füstölt szalonnával is. Ilyenkor kisült szalonnaszeleteket is teszek a rétegek közé, és a tetejét is kirakom szalonnaszeletekkel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. nov. 8. 07:12
A kelkáposztás rakott krumpli elkészítési módja és hozzávalói.