Kedv a karácsonyhoz (beszélgetés)
Jószívvel ajánlom, finom is, mutatós is.Sütő se kell hozzá.
Sprint szelet
Hozzávalók: 2 deci tej
200 g margarin
200 g cukor
500 g darált háztartási keksz
3 evőkanál kakaó
vanília és rumaroma
tortabevonó
Elkészítés: Összeforralunk 2 deci tejet, 200 g margarint és 200 g cukrot. Miután kihűlt hozzákeverünk 500 g darált háztartási kekszet, 3 evőkanál kakaót, vanília és rumaromát ízlés szerint. Az összekevert masszát fóliával kibélelt tálcára helyezzük, majd a kívánt vastagságúra nyújtjuk. A sütit csokimázzal bevonjuk. Dermedés után szeleteljük.
Tanácsok: Én még tettem bele diót, és kibélelt tepsiben
nyomkodtam laposra.
Szép reggelt! Talán ettől megjön a kedvetek :)
szeretem a karácsony hangulatát..az ajándékokat..
és ami az egésznek a lényege...a SZERETETT!!
Tudom :)
Van mikrós süti receptem, csak az a baj, hogy a mikrós sütik mindig kissé szárazabbak, mint a sütőben készült sütik. De szerintem csinálok majd valamit darált kekszből. Ha van bevált, egyszerű (olcsó) recept, azt szívesen elfogadom. :) Köszi!
Készítsetek együtt egy nagy közös társasjátékot:
Ragasszatok össze (celluxszal a hátoldalán) legalább 6 db. A4-es méretű lapot és erre csináljatok kacskaringós "társas" pályát lépegető kockákkal. Elején start, a végén cél... rém egyszerű. Egyes kockákat színes kerettel jelöljetek, aki oda belelép, az húz egy kártyát. A kártyákat ti magatok készíthetitek, külömböző büntetés, jutalom lehet rajta, csak a fantáziátok szab határt: ez az, ami a játék élévezetét adja. Olyan mókás dolgokat kell kitalálni és ráírni, ami biztosan megnevetteti a játékosokat. Pl. mondj egy viccet, mondd el a többiek által ajánlott nyelvtörőt 5ször gyorsan egymás után vagy a következő 2 körön keresztül fogd a jobb kezeddel a bal füled vagy akármi. Persze legyen benne lépj előre ennyit vagy annyit és lépj vissza ennyit vagy annyit stb.
Olcsó és nagyon vidám dolog!
na ne gondold hogy ezzel vége.. :D bejglit tudok diabetikusat (diós és mákos is. :) )
és azt 3 pofazacsira falták tavaly anyumék meg lúdláb is van rendelve :)
csak a mézeskalács ami nekem marad.. melóhelyre nem tudok sütni (ami nincs oda nehéz.. :D ) plusz se gyerek se senki más. így maradnak a szüleim. másom sincs. de ők VANNAK így nekik készülök no meg magamnak