Kávé és vetélés (beszélgetés)
A napokban olvastam egy cikket, hogy a terhesség első felében napi 150 mg koffeinnél többet nem ajánlatos elfogyasztani. A kutatók
megfigyeltekk többezer nőt, és azt tapasztalták, hogy aki ennél többet ivott, annál megnőtt a vetélés esélye. Nem látványosan és nem sokkal, de nőtt. A napi egy kávé mellett viszont ilyet nem tapasztaltak.
Másik kutatócsoport a terhesség második félidejében vizsgálta a káváfogyasztás hatásait, és semmilyen eltérést nem tapasztaltak. A rendszeresen kávézók is ugyanúgy kihordták a terhességet és a gyermekek súlya sem lett kisebb, azoknál, akik nem fogyasztottak kávét.
Én pontosan így vagyok vele. Ha nem iszom meg a reggeli kávémet, akkor egész nap ásítozok és hamarosan irgalmatlan fejfájás vesz erőt rajtam.
Ja, és szörnyen alacsony a vérnyomásom. Volt, hogy kávé nélkül, ágynyugalomban reggel 80/60 volt. Kávé után, 10 perces jó tempójú sétát követően szokott lenni 100/70. Szóval kávéval sem magas a vérnyomásom, de magasABB és nem fáj a fejem. Így én úgy döntöttem, nem mondok le erről az egy kávéról. :))))
Szia! Zölddel nem, csak feketével (hogy a szine kávés legyen:) és betonteát főztem belőle. = 2 dl víz 2 fliter ázik 20 percig.
De nem hatott...:)
Lehet, hogy a zöld egészségesebb, azt csak úgy délutánonként iszogattuk egy időben a párommal, csak úgy limonádé gyanánt. Kipróbálom reggelre milyen hatása van.
Állítom, nálam ez pszichés.. én és a reggeli kávém.. a reklámok miatt lehet:)
Minden jót és kösz a tanácsot!
A.
Szia! Zöld teával nem próbálkoztál még? Én igaz sohasem ittam kávét, de a zöld tea bevált délelőtti álmosság ellen! Alacsony vérnyomásra pedig: sok folyadék és rendszeres mozgás!
Sok szerencsét a babához!
Sziasztok!
Igaz, még csak tervezzük a babát, szóval nem tudom , hogy hogyan majd reagálok a hányós émelygős időszakban, ha sikerül a baba. Viszont nemrég csak úgy, a magam egészsége miatt megpróbáltam leszokni a kávéról. (arról a napi egyről hajnalban)
de olyan fejfájásom lett délutánra, hogy arra jutottam, szükségem van rá!!!
Lehet, hogy ez normalizálja a vérnyomásomat?
Valakinek volt hasonló tünete?
A.
És az ásítozás, na igen, a hasogató fejfájás előtt egész délelőtt.:)(gyakorlatilag félálomban voltam egész délelőtt)
Minden jót!
Hát,én mindkét terhességemnél,a kv illatának a hatására vettem meg a terhességi tesztet,mindkettőnél + eredmény.
Nálam nincs nagyobb kv függő,az tuti!
Napi 8 kv-t iszom.
De most,hogy babót szeretnék,igaz jóval drágább,de koffein menteset veszek.
Az íze ugyanaz,de illúziónak nagyon jó!
Bár,a vérmyomásomnak,nem tudom mennyire tesz jót!A napi 8 kv mellett volt,,,,,szinte bevolt lőve 80/60-ra.
Hmm. Nem igazan hiszem, hogy kizárólag azon a napi egyetlen kávén fog múlni, ha szívbeteg lesz a baba.
Még szakemberek is azt mondják, napi egy kávét nyugodtan elfogyaszthatnak a kismamák.
a kávé 10 percig meggyorsítja a baba szívverését
aki akarja igya
Sziasztok!
Én két terhességet végigkávéztam, de nem "divatból, vagy szenvedélyből". Normál esetben 90-100-as a vérnyomásom. Ezzel emelem.
Na meg a teával. De a babának az sem jobb. Én viszont ha nem iszok kávét, kiterülök, mint fácán
a tálcán. Pulsotil cseppeket írt a dokim, de attól meg majd ki ugrott a szívem a helyéből.
Így maradt a kávé.
Jó volt, csak rossz idő volt..
Majd megírom mik történtek:) Most mennem kell már mesét olvasni:)
Jó éjt, puszi!
Nem, írtam, hogy nem is dohányoztam soha! Volt középsuliban egy próbálkzás, de nem tetszett:)
Nagyon sok nő nem hagyja abba a cigit, amikor terhes lesz, ezt nagyon felelőtlen dolognak tartom. Te rendes, felelősségteljes anyuka vagy:D
Köszi, jól:) Ma jöttünk haza Hatvanból, Bazsi nagyijánál töltöttük a hosszú 7végét. Írok majd emailt is:)
Fősulin szoktam rá, én úgy vagyok vele, hogy magát a kávét nagyon szeretem, az ízét is. Van hogy édesítő nélkül is megiszom, csak kis tejjel. naponta 4-5-öt iszok.. Tudom sok, és valószínű kevesebbel is elélnék, de szeretem, na....:D
Szia:)
Akkor eredetileg jó sok kávét ihattál:) Én most kezdek rászokni, délelőtt 2-3 kávét meg szoktam inni, különben nem bírnám az iramot. Terhességem alatt még nem voltam kávéfüggő, így nem volt miről leszokni:) Egyébként hogy vagytok?
További ajánlott fórumok:
- Baba a pocakban vetélés/missed ab után!
- A vetélésről - néhány kérdés és válasz
- Spontán vetélés után, amit műszeresen fejeztek be (missed ab.), mikor estetek teherbe újra?
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Mi okozhatja a vetélést? Mi ennek az oka? Erre keresem a választ..:(
- Két vetélés és annyi év sikertelenség után, vágyom egy babára