Károkozást követően mennyire nő a kötelező biztosításom? (tudásbázis)
A szerződő bónusza a biztosítási évfordulótól fog csökkenni, amennyiben a kárkifizetés megtörtént.
A biztosítási díjat nem tudjátok még kikalkulálni, az sok mindentől függ, leginkább attól, hogy akkor milyen tarifa lesz érvényben.
Ja az nem is kötelező,csak egy lehetőség. nyilván pár ezer Ft-os kárnál megéri,de ennyinél nem,inkább fizetem a megemelt kötelezőt.
A lényeg,hogy ezek szerint nem probléma,h nem volt bejelentve,mert akkor nem is záródott volna le az ügy.
Van több autója is. De csak ennél fog változni a besorolás,én úgy tudom.
Még egy kérdés: A balesetet csak a vétlen autósnak kell bejelentenie a biztosítónál?
Mert én most azt olvasom,hogy a vétkesnek is be kell a saját biztosítójánál,és ezt mi nem tettük meg.
Ugyanakkor akinek a nevén van a kocsi,kapott levelet az esetről,hogy majd' 400 ezer ft lett a kár költsége,ezt ugyebár felajánlják,hogy kifizetheted,ha nem,akkor fog csökkeni a bonus.
Ezek szerint nem volt baj,hogy nem jelentettük mi is be? Mert akkor gondolom nem született volna döntés,és nem csinálták volna meg a vétlen autót.
Akkor ez most a tuljnak rossz, mivel ő esik vissza a besorolásban. Ha eladja az autót és vesz másikat, ekkor sokkal több lesz a biztosítása.
Sztem visszamenőleg is megfizettetik a balesett miatt megemelkedett biztosítást.
Bónusz 0-ról indulsz majd. Én is arról indultam, pedig régóta van jogsim, csak saját autóm nem volt még.
Ha végre a nevemen lesz,szar besorolásban leszek.
Nő vagyok,5 éves jogsival,így név szerint nulla balesettel,de mivel nem volt még nevemen autó,így az is a nulláról indul.
Gondolom valami kezdő besorolás lesz :)
Nem az én nevemen van,nincs átírva még!
Tehát ő a tulaj papíron még,ő fizeti,az ő besorolását nézik.Nem az én nevemen van a biztosítás így.
Teljesen mindegy mekkora kárt okoztál, a baleset a lényeg.
Meg az sem számít, hogy az előző tulajnak mennyi volt. Hisz függ az összeg a nemtől, az életkorodtól, mióta van jogsid, mitoat van folyamatosan kocsi a neveden.
Volt egy kisebb autóbalesetem,aminek következtében kárt okoztam egy gépjárműben (elismertem,én voltam a hibás) Az autó az enyém,bár még nincs átíratva,így a kötelezőt sem én fizetem rá közvetlenül. Eddig fél évre 10.000 Ft volt,most a baleset miatt kb mennyire növekedhet?
Az vétlen autóban egyébként nagy kár nem jelentkezett szerintem,első,hátsó lökhárító sérült inkább.
Az én kocsim még szerelőnél,nincs is a forgalmim, így ha lenne is kalkulátor erre,nem tudom kiszámolni,mennyit kell majd ezután fizetnem a kötelezőre (ugyebár nem az én nevemen van még a kocsi,így a kötelezőt sem én kötöttem rá,nem tudom, milyen besorolásban van,csak azt hogy mennyit fizettem eddig rá fél évre)
2-et esik vissza a bónusz pontod.
Az összeg biztosítoktól függ.
További ajánlott fórumok:
- Kötelező biztosítás
- Gépkocsival történő károkozással kapcsolatban biztosításban jártasok, mi lesz ennek a következménye szerintetek?
- Kötelező biztosítás! Segítsetek, mit tegyek?
- Gépjármű kötelező biztosítás
- A kötelező biztosítás fedezi a baleset közben megsérült gyerekülést?
- Robogóhoz kell kötelező biztosítás?