Karfiolos krumplileves recept

1 kis fej karfiol,
2 közepes krumpli,
1 csomó petrezselyem zöld,
1 pár füstölt baromfi virsli,
1 pohár zsírszegény tejföl,
vegeta,
fekete bors,
2 evőkanál olaj.
A Karfiolos krumplileves elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedem, a krumplit meghámozom, apró kockákra vágom. Együtt felteszem főni sós, vegetás vízbe. Amikor a karfiol még nem főtt szét, kiveszek egy párat. Ez fogja helyettesíteni a levesbetétet. A maradékot addig főzöm, amíg vaj puha nem lesz. Ha megfőtt, leszűrőm, és egy nagyon kevés főző lével valamint a tejföllel összeturmixolom. Ha ez megvan, óvatosan visszaöntöm a főző lébe, elkeverem. Hozzáadom a borsot, valamint az összeaprított petrezselyem zöldet. Beleteszem az elején félretett karfiolrózsákat. A virslit felkarikázom és olajon hirtelen megpirítom, majd ezt is a leveshez adom. Még egyszer összeforralom, és már kész is. Ízlés szerint adhatunk hozzá sárgarépát is. Virsli nélkül még kevesebb kalóriát tartalmaz, viszont a pikáns ízt az adja.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jún. 13. 21:13
A karfiolos krumplileves elkészítési módja és hozzávalói.