Ez finom lehet, még nem csináltam ilyet, de lehet, hogy majd kipróbálom. Benne van - e a recepttárban? Én betettem egy karfiolos puffancsot, de abban tojás is van 1 db, szerintem az tartja össze, amikor sütjük. -Egyébként most a karfiol elég drága, vagy tévedek???
Én úgy készítem, és ez a Kisfiam kedvenc étele, hogy a megfőtt karfiolrózsákra:
Készítek annyi tojásból omlettet, (és mindjárt leírom, hogy miből), amennyi ellepi a karfiolt...
a tojásos omlettbe vegeta, és májkrém, olyan, ami finom, pikáns...
A májkrémet úgy lehet könnyen belekeverni, hoy nagyon kevés zsiradékon megolvasztom, és belekeverem a tojásba, abba tejföl, vagy natúr joghurt is lehet, összekeverem, én habverővel, és szép, sima, és amikor ez megvan, akkor abba gomba, szeletelve, és azzal rákanalazom a karfiolra...
Nagyon finom a májkrémtől, és a vegetától, és pikáns...
Vajat hevítesz, beleszórod a lisztet(gyakorlatilag rántást csinálsz) nem pirítod meg nagyon. Felöntöd hideg tejjel és habverővel addig kevered, míg be nem sűrűsödik. Sózod, fehérborssal, szerecsendióval ízesíted. Ennyi.
karfiolpuffancs: a karfiolt megfőzöd, összetöröd, só, bors, (szerecsendió - ki mit szeret), keversz hozzá lisztet, zsemlemorzsát (amit panírozáskor) és forró olajba szaggatod kanállal. kicsit ragad, ezért a kanalat az olajba szoktam mártani.
Én egyszer csináltam olyant ,hogy a karfiolrózsákat,talán egy -két percre sós vízben éppen hogy csak megpuhítottam,aztán egy jénaiba tettem ,és nyakon öntöttem besamell mártással,amit egy csipet szerecsendióval fűszereztem,aztán megszórtam reszelt sajttal,és a sütőbe készre sütöttem.Szerintem rizzsel,salátával nagyon finom :))
Tudom ajánlani Neked a rakott karfiolt amit többféleképp tudsz variálni. Én szoktam úgy készíteni, hogy karfiol, tojás, főtt rizs, tejföl. Ezt ismétlem.
A másik változat: karfiol, tojás, főzőkolbász, tejföl.
Lehet bele darálthúst is tenni amit előtte pörköltnek megfőzől.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Karfiolos ételek érdekelnének, a rántott karfiolon és a karfiol pörköltön kívül. Lenne még egy kérés, olyan receptek kellenének, amelyekben nincsen hús.