Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karfiolos ételek fórum

Karfiolos ételek (beszélgetés)


14. Rochlitz Szilveszterné (válaszként erre: 5. - 40163fd81d)
2010. aug. 17. 14:41
Ez finom lehet, még nem csináltam ilyet, de lehet, hogy majd kipróbálom. Benne van - e a recepttárban? Én betettem egy karfiolos puffancsot, de abban tojás is van 1 db, szerintem az tartja össze, amikor sütjük. -Egyébként most a karfiol elég drága, vagy tévedek???
2009. nov. 16. 17:50

Én úgy készítem, és ez a Kisfiam kedvenc étele, hogy a megfőtt karfiolrózsákra:


Készítek annyi tojásból omlettet, (és mindjárt leírom, hogy miből), amennyi ellepi a karfiolt...

a tojásos omlettbe vegeta, és májkrém, olyan, ami finom, pikáns...

A májkrémet úgy lehet könnyen belekeverni, hoy nagyon kevés zsiradékon megolvasztom, és belekeverem a tojásba, abba tejföl, vagy natúr joghurt is lehet, összekeverem, én habverővel, és szép, sima, és amikor ez megvan, akkor abba gomba, szeletelve, és azzal rákanalazom a karfiolra...

Nagyon finom a májkrémtől, és a vegetától, és pikáns...

12. 47857a36a5 (válaszként erre: 9. - 40163fd81d)
2009. okt. 22. 11:03
Köszi neked is:)
11. 47857a36a5 (válaszként erre: 10. - Doxikri)
2009. okt. 22. 11:03
Köszi:)
10. doxikri (válaszként erre: 8. - 47857a36a5)
2009. okt. 22. 11:01
Vajat hevítesz, beleszórod a lisztet(gyakorlatilag rántást csinálsz) nem pirítod meg nagyon. Felöntöd hideg tejjel és habverővel addig kevered, míg be nem sűrűsödik. Sózod, fehérborssal, szerecsendióval ízesíted. Ennyi.
9. 40163fd81d (válaszként erre: 8. - 47857a36a5)
2009. okt. 22. 10:43

Keress rá a neten,én érzésre csinálom:)

Liszt ,tej ,vaj és só-ból készül,és természetesen fűszerekkel lehet felturbózni ,attól függően ,milyen ételhez készíted:)

8. 47857a36a5 (válaszként erre: 5. - 40163fd81d)
2009. okt. 22. 10:03
Pontosan hogyan kell csinálni a besamell mártást???
2009. okt. 22. 10:02
Köszi a segítséget mindenkinek:)
2009. okt. 22. 07:56
karfiolpuffancs: a karfiolt megfőzöd, összetöröd, só, bors, (szerecsendió - ki mit szeret), keversz hozzá lisztet, zsemlemorzsát (amit panírozáskor) és forró olajba szaggatod kanállal. kicsit ragad, ezért a kanalat az olajba szoktam mártani.
5. 40163fd81d (válaszként erre: 1. - 47857a36a5)
2009. okt. 22. 07:55
Én egyszer csináltam olyant ,hogy a karfiolrózsákat,talán egy -két percre sós vízben éppen hogy csak megpuhítottam,aztán egy jénaiba tettem ,és nyakon öntöttem besamell mártással,amit egy csipet szerecsendióval fűszereztem,aztán megszórtam reszelt sajttal,és a sütőbe készre sütöttem.Szerintem rizzsel,salátával nagyon finom :))
2009. okt. 22. 07:49
Karfiol leves! Puhára főzöd sós vízben majd fűszerezed, vékony rántás és tej vagy tejföl (ki hogy szereti)
2009. okt. 22. 07:38

Majonézes (vagy tartáros) karfiol:)


Karfiolt megfőzni, kihűteni, kicsit kicsavarni a levét, majd belekeverni az elkészített tartármártásba:)

2009. okt. 22. 07:33

Szia!

Tudom ajánlani Neked a rakott karfiolt amit többféleképp tudsz variálni. Én szoktam úgy készíteni, hogy karfiol, tojás, főtt rizs, tejföl. Ezt ismétlem.

A másik változat: karfiol, tojás, főzőkolbász, tejföl.

Lehet bele darálthúst is tenni amit előtte pörköltnek megfőzől.

2009. okt. 22. 07:21

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Karfiolos ételek érdekelnének, a rántott karfiolon és a karfiol pörköltön kívül. Lenne még egy kérés, olyan receptek kellenének, amelyekben nincsen hús.

Köszi szépen

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook