Karamella krém recept
A Karamella krém hozzávalói:2 zacskó
karamella pudingpor (Oetker)
4 db tojás
10 e. kanál cukor
1 l tej
A Karamella krém elkészítési módja:
A tejbõl 8dl felteszünk forrni, közben a pudingport, a 6kanál cukrot és a tojások sárgáját a maradék tejjel kikeverjük. Amikor a tej forrásban van folytonos keverés közben lassan bele csorgatjuk a ,keveréket amikor besûrûsödött félretesszük. A maradék cukrot 2e. kanál vízzel arany barnára pirítjuk,(ne legyen túl sötét mert keserû lesz)a langyos pudinghoz adjuk óvatosan kis adagokban. Amikor jól elkevertük felverjük a tojások fehérjét habnak és lazán bele forgatjuk a krémbe. Hidegen tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. máj. 5. 20:15
A karamella krém elkészítési módja és hozzávalói.