Karácsonyi gasztroajándékok (beszélgetés)
Köszi ☺
Kb meddig áll el?
Szia! Kb 3 dl víz, 20 dkg barnacukor, 5-6 darab egész fahéj - ezt addíg főzöd, amíg kb 2 dl nem marad belőle -eléggé sokáig, szerintem vagy fél óra. Sűrűnek, barnának kell lennie, ha fehércukorból van, akkor világosabb színe lesz, de akkor is jó. Nádcukorból sötétebb színe van.
A végén kivadászod a fahéjakat, és mehet az üvegbe.
Bocsi. Az elozo valaszom elunt az eterben. (eddig netem nem volt ma meg ekezeteim nincsenek)
szoval: alapaban fahej, szegfuszeg es cukor megy bele. de lehet turbozni anizzsal, kardamonnal, vaniliaval,gyomberrel, naranccsal, aszaltszilvaval...
Sütis üveget akar a kislányom a tanárainak, ez jó ötlet.
Illetve most találtam egy olyat, hogy rilette, francia húspástétom. Csinált már valaki?
Nálam a fahéjszirup (kávéízesítésre) a nyerő - nagyon helyes kis üvegeket sikerült vásárolni, és kb másfél deci szirup fér bele.. sokáig eláll, hiszen cukor, isteni illata van már készítés közben is...
A másik, az üveges süti - amikor rétegesen pakolod a hozzávalókat (a szárazakat, mint a barna-fehér cukor, sima-teljesőrlésű liszt, zabpehely, csokidarabkák... ) és csak vaj meg tojás kell, hogy összeálljon, isteni cookie készül belőle - mutatós nagyon!
én borlikőrt szoktam
egyik évben csináltam házi nutellát és mézeskalácslikőrt :)
Ha időm engedi csinálok ilyen sk ajándékot.
Az eddigiek:
Instant süti
Karácsonyi fűszerezésű pálinka
Olajban eltett ìzesített sajt
Vanília esszencia
Mézeskalács
Fűszerolaj...
Sziasztok!
Idén lesz harmadik éve, hogy a családtagoknak egy kis sajátkészítésű gasztroajándékcsomaggal kedveskedünk karácsonyra.
Az első évben az alábbiakat készítettem:
- tojáslikőr csatos üvegben
- narancsos sütőtöklekvár
- kandírozott narancsszeletek csokiba mártva
Tavaly:
- lilahagymalekvár
- libamáj zsírjában sütve kis csatos üvegekben
- mákos, diós alagút
Az idei ötlet:
- citromkrém csatos üvegben
- meggylekváros tallér
- valami sós, esetleg pástétom
Ti szoktatok ilyesmit csinálni?
Nekem fontos, hogy sokáig bírja, mert az egyes családtagokkal való találkozások között eltelik akár 1-2 hét is, és egyben akarom megcsinálni.
Várnék ötleteket, jó lenne, ha megosztanátok néhány jól eltartható és finom receptet.
Köszi!
üdv: Panka
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?