Karácsonyi ajándék 10-11 éves lánynak (beszélgetős fórum)
Neki még nem kell óvszer. Nagyon kislányos még szerencsére.
Valószínű valami kreatívkodós dolog lesz, az a lovas kép nagyon tetszik. Neki biztosan tetszene a smink készlet is, mert szívesen turkál az enyémben, de szerintem az apukája nem örülne neki. Könyv utalványt tavaly is kapott, lehet, hogy most is kiegészítő ajándéknak. Pénzt nem szívesen adnék, mert részint még nem nagyon vásárol maga, meg különben is tisztességes zsebpénzt kap otthonról.
Ezzel egyetértek. De azért azt is el kell fogadni, hogy a karácsonyi ajándékra szánt összeget kár lenne Rubik kockára és hasonló apróságokra felosztva elkölteni, hanem valami komolyabb dologra kellene költeni.
Nem vagyok én ellene a Rubik kockának (mint írtam én is elbíbelődtem vele anno) csak éppen nem karácsonyi ajándékozásra való dolog.
A gondolkodást nagyban fejleszti. A 8.-osaim versenyeznek vele, a leggyorsabb a legjobb matematikusom. Az igaz, hogy az értékeli, aki ért is hozzá valamennyire. Engem az ördöglakattal is ki lehet kergetni a világból, de másnak kihívás, szereti..
Egy biztos, nem a mi véleményünk, és nem a leányzó kora, hanem a személyisége határozza meg azt, hogy mi tetszik neki.
Igazad van,, jó egy kis pénz.
Egy szêp persellyel esetleg.
Amikor az én lányom volt 10-11 éves, ilyeneket kapott..telefont, világító földgömböt, csillámos gyurmát,sok Ropi naplója könyvet, társasjátékokat,ceruzákat /nagyon sokat rajzolt/Rubik kockát.
Ha most lenne ennyi idős, biztos szeretné ezeket a csodás szám-festőket. :)
Kislány unokáim 10 és 12 évesek. Lovagolnak és nagyon szeretnek rajzolni, festeni is.
Örülnek, ha igényes kifestő könyveket, vagy keretre feszített előre megrajzolt vásznakat kapnak. Gyönyörűen kifestik, csillámozzák és a nagyobbakat bekeretezve a szobájukat díszítik.
Látom mennyi ötlet született, ez mind azért, mert mindannyiunknak mások a tapasztalatai, más-más a gyerekeink szokásai, fejlettsége.
Mi lenne, ha rákérdeznél a szüleire, most mit szeretne, mire vágyik a kislány?
Több haszna van, mint Rubik-kockákat csavargatni!! A 6-8 éves nem rajzol, csak "pacsmagol", a 10-11 évesnek már konkrét elképzelése van, mit is akar létrehozni, alkotni.
Ebben a korban már lehet próbálgatni, hogy mihez van tehetsége, mi érdekli igazán, néhány év, és dönteni kell, hogy az általános elvégzése után merre tovább. Nem árt, ha próbálgat ezt-azt.
Ha szeret rajzolni, festeni, vegyél neki komplett festőkészletet, esetleg festő állványt.
Ha inkább kézzel fogható dolgokat szeret "kreatívkodni", akkor gyurmát, vagy gyöngyfűzéshez való készletet. Esetleg mellé olyan könyvet, amiből a kezdő lépéseket megtanulja, vagy éppen ötleteket kaphat belőle.
További ajánlott fórumok:
- Készítsünk együtt karácsonyi ajándékokat házilag!
- Tudsz venni ajándékot a gyermekeidnek Karácsonyra?
- Mit ajándékozol Karácsonyra?
- Ki mit vesz gyermekének / gyerek rokonának karácsonyi ajándéknak?
- Megtudtam, hogy a férjem ajándékot vett nekem karácsonyra....
- Tudtok mondani ajándékötletet karácsonyra egy 15 éves lánynak?