Kaptam egy bokorról vágott rózsát(bolti).Nagyon tetszik.Férjem szerint, ha ledugom a földbe, és sokáig várok megmaradhat.Szerintetek? (tudásbázis)
De nem az üveg miatt lett vadrózsa... :)
A rózsádat oltással nemesítették, és vadrózsa alanyra oltották. Arra ütött vissza.
Szia!
Én úgy hallottam a rózsa végét be kell vágni egy búzaszemet be kell oda csúsztatni a vágás közé és így a földbetenni, majd befőttesüveg rá! Locsolásról nem meg feledkezni! Én is így csináltam kb 2 hete még nem néztem meg mi a helyzet gyökeresedett e vagy sem, de bízok benne hogy igen! Ja Én amúgy futórózsával próbálkozok! Sok sikert!
Sikerülhet, de:
A zöld-, vagy hajtásdugvánnyal történô szaporításra (a nevébôl adódóan) a vegetációs idô alatt a növény hajtásait használjuk fel. A hajtásdugványozást hazánkban általában a május vége és július vége közötti idôszakban végezzük, mert ekkor a legmegfelelôbb a hajtások fejlettsége és gyökeresedési hajlama. Általában késsel vágjuk dugványokat, melyekbôl 25-30 cm-es darabokat készítünk úgy, hogy az alsó metszlap közvetlenül egy nódusz alatt legyen (nódusz-rügy). A zölddugványokban a tartalék tápanyag nem elegendô a begyökeresedéshez, szükség van a levélfelületre, ezért a felsô leveleket
meghagyjuk, az alsó leveleket pedig eltávolítjuk. A nehezebben gyökeresedô fajtáknál a gyökérképzôdés elôsegítése érdekében különbözô serkentô hormonokat (1-naftil- ecetsav, 1,3-indolil-vajsav) is használunk. Felhasználásuk por vagy alkoholos oldat formájában történik. Gyökereztetô közegként mosott folyami homokot, tôzeget vagy ezek keverékét használjuk. A gyökérzet nélküli levélfelület miatt (párologtatás) a dugványkészítés legkritikusabb idôszaka a dugványozás és a begyökeresedés közötti idôszak. A dugványok idô elôtti kiszáradását és pusztulását csak akkor tudjuk elkerülni, ha olyan berendezést alkalmazunk (erre akár egy átlagos fóliasátor is megfelel), ahol a gyökérképzôdés ideje alatt biztosítani tudjuk a 95-98%-os relatív páratartalmat, az árnyékolást és az állandó vízutánpótlást lombpermetezés formájában. Mint ahogy írták, egyjó nagy befőttes üveg is jó
Locsold meg és tegyél rá egy nagyobb befőttesüveget.
Általában megered...
További ajánlott fórumok:
- A legidegesítőbb reklám szerintem...
- Neked hogy tetszik ez a keresztnév?
- Van egy lány, aki nagyon tetszik, de NEM-et kaptam. Szerintetek van értelme?
- Szex után megmaradhat a barátság?
- Nagyon tetszik egy fiú, de teljesen úgy tűnik szerintem neki, mintha haragudnék rá. Nem tudom kezelni a helyzetet, mit tennétek?
- Hogy ültetünk rózsát másik bokorról?