Káposztás saláta recepteket kérek! (beszélgetés)
Én azt már eleve úgy teszem el,hogy nem gyalulom vékonyra,hanem késsel vágom vastagabbra.
Amikor kiveszem,teszek rá sót még fagyosan,(így előbb is felenged)és jól kicsavarom mielőtt elkészítem.De már rég csináltam,mert télen nyárom lehet ubit kapni,az íze meg kicsit megváltozik a fagyasztottnak is mindenképp.
3 rész gyalult káposzta, 1 rész gyalult uborka, 1 rész vékonyra szeletet paprika, színesítéshez vékony karikára szelt sárgarépa, vékonyra szeletelt hagyma ízlés szerint.
A felszeletelt zöldségeket sózzuk, néhány szem fekete borsot és 2-3 babérlevelet adunk hozzá, esetleg csipetnyi kömény magot. (a só kivételével a fűszerek elhagyhatók, anélkül is nagyon finom)
A zöldségeket hagyjuk állni még levet enged, addig elkészítjük az ízlés szerinti mennyiségű cukorból, ecetből, vízből kavart saláta levet.
A sózott zöldséget jól kinyomkodjuk a levétől és felöntjük saláta lével. Azonnal is fogyasztható, de lezárt edényben, üvegben hetekig eláll a hűtőben.
Jó étvágyat hozzá!
További ajánlott fórumok:
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek!
- Szilvás süti recepteket kérek szépen!
- Saláta recepteket kérek, főleg majonézest
- Egyszerű sütii recepteket kérek szépen !! :)
- Aki ismeri a bugaci káposztasaláta receptjét kérem jelentkezzen.