Kaphatok-e családi pótlékot ha 19 éves fiam nappali tagozatról estire íratkozott át? (tudásbázis)
rá volt írva, hogy estire járok! Mint már korábban írtam a suliban a titkárnő kekeckedett és nem akarta odaadni a papírt, fölhívtuk a MÁK-ot és ott mondták azt, hogy abban a tanévben amikor betöltöm a 20at még jár a családi ha közoktatási intézménybe járok (nem főiskola, nem egyetem) és nincs állandó bejelentett munkahelyem!
Mondom ez tavaly volt még, és akkor 100%, hogy így volt. Azt, hogy idén mi van, arról nem tudok biztosat, de a tavalyról igen!
én nem nappalin tanultam tavaly és 21éves voltam és mégis kaptunk családit!
Tudom,hogy azóta már bejött ez, hogy 20éves korig, de a 19éves fiú még akkor is bele esik a dologba. Már csak az a kérdés, hogy az változott e, hogy nappalira kell e járni.
Sziasztok.
Nem akarok okoskodni, de én ugy tudom, csak nappali tagozatos tanulókra jár a családi, 20 éves korig.
Az iskoláztatási támogatás a tankötelessé válás évének november 1-jétől a tankötelezettség teljes időtartamára, valamint a tankötelezettség megszűnését követően közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermekre tekintettel annak a tanévnek az utolsó napjáig jár, amelyben a gyermek a 20. életévét, sajátos nevelési igényű gyermek esetén a 23. életévét betölti.
szerintem estin nem jár
Nekem legalább is azt mondták
de lehet csak kamuztak
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Ilyen esetben kaphatok-e valamilyen támogatást a szemüvegre?
- Ha én mondok fel kaphatok-e munkanélkülit?
- Rokkant nyugdíjas vagyok és ha dolgozom, kaphatok-e táppénzt, ha lebetegszem?
- Gyesre és családi pótlékra kaphatok-e "A"-hitelt az OTP-től, ha a számlára érkező összeg havi 73ezer Ft?
- Gyermekem betegsége miatt 10 éves koráig kapom a gyest, kaphatok-e munkanélküli járadékot így 10 év munka után?
- Szeretném kitetováltatni a szemöldőköm.Aki megcsináltatta már mik a tapasztalatok.Esetleg címet kaphatok-e.Hol csináltassam?