Kamasz falcolás (beszélgetés)
Hogyan sikerült végül abbahagynod.
Kamasz lányom csinálja úgy tűnik javul a helyzet de mibden áron a gyógyszert akarnak eröltetni. Szerinted?
Nemtudom hogy még téma ez,vagy van akinek segítseg kell.
Ez is egy lépés,felvállalom. Majdnem 23 even keresztül éltem ezzel a problémával... ha van barku akinek segíteni tudok, a saját ,megélt,tapasztalataim által. segítek szívesen. Ugy erzem ennyi idő utan a legkevesebb hogy segítek ha tudok,hogy masnak ne ilyen hosszú fájdalmas küzdelem legyen
Kerdőre vontuk össze veszett az összes barátnőjével m nem tudja melyik kopte be..
Állítólag az egész osztály ezt csinálja... Tényleg ez lenne a 14evesek hobortja?
Pszichológushoz megyünk csak sajna az időpont nem túl közeli.
Mindennap nem beszélhetunk róla az se megoldás... De ez hogy ugy teszünk mintha nem történt volna semmi..ez sem
Ez jó megoldásnak tűnik.
Itt írták többen, hogy egyszerűen nincs apelláta, és vinni kell a pszichologushoz. Ok, iskolába el kell menni, meg le lehet otthon ultetni a könyv mellé, még ilyesmi, de arra nem lehet kötelezni, hogy a lelket felfedje. Kinvallatassal nem lehet őszinte válaszokat kihúzni egy problémás kamaszol, ezzel segíteni még főleg nem.
Először nélküle menjetek el szakemberhez és kérjétek az ő tanácsát, mit javasol, hogyan közelítsetek a gyerekhez, hogyan bírjátok rá, hogy veletek menjen.
Valószínűleg pszichológusnak lesz bevált tanácsa, praktikája erre a helyzetre.
igen nyilván ez egy kiragadott rész ami biztos hogy a szülők, az én, a mama hibája is..a kamaszkor mellett...
de amikor pszichológushoz jártunk akkor elzavartak minket, hogy a gyerekkel minden rendben..nincs semmi baj...
Én erről egész addig nem is hallottam, amíg a nagyfiam nem jegyezte meg, hogy xy az osztályban (lány) vagdossa magát. Ez ősszel volt. Mostanra még 2 lányt is említett, akik szintén ezt csinálják. Most hetedikesek. Tudja mindenki, beszéltek velük a tanárok, szülők, mégis megy.
Nem vagyok pszichológus, de nekem úgy tűnik, hogy "tapsot", de mindenképpen figyelmet várnak. Ha totál titokban csinálnák, akkor más lenne a helyzet.
"Divat" lenne? Nem tudom. Borzalmas.
Semmiképpen ne tudja meg, hogy olvastátok mit beszélget.
Esetleg meglepni a fürdőben, és arra fogni, hogy megláttad?
először is köszi.
Akkor válasz mindenkinek. Igen ő a párom lánya...amikor úgy néz ki, hogy így otthoni szinten visszatér egy normális énjéhez akkor kiderül egy ilyen.
Az apja nem zárkózik el a pszichológustól, akár a gyerek akár együtt..ezzel nincs gond.
Inkább azzal, hogy hogy hozzuk fel neki.
A barátnőivel való beszélgetésből derült csak ki (nyitva hagyta a fiókot azon a gépen amit általában ő használ). Na most ha úgy hozzuk fel, hogy bele olvastunk...akkor világvége...ha csak úgy rákérdezünk..fura...az apja ráadásul elég ideges rá..úgyhogy nem biztos, hogy jó végén fogjuk meg a történetet.
Egyébként most először tudunk róla -és a lábát karcolta össze, nem jelentősen.
múltkor a barátnői ugyanezt csinálták...tehát lehet ez egy ilyen osztályszintű hóbort baromság..amibe a hülye fejével ő is benne van...nyilván lehet komolyabb gond, szóval a szakember nem kérdés..hogy menni kell.
Járt ő már ugye...akkor is utált bennünket érte..akkor nem ilyen gondok voltak..most pedig inkább a hogy kezdjünk el egy beszélgetést...amiből erre is választ kapunk..hogy igen baj van
Mennyire vagdalja magát, milyen szinten?
Attól is függ, hogy milyen közöttetek a viszony, mennyire tudsz vele kötetlenül, őszintén beszélni? Ha ez nem megy, akkor én nagyon gyorsan keresnék egy jó pszichológust, és első körben tőle kérdezném meg, hogy hogyan közelítsem meg a témát. Mindenképpen úgy vinném el pszichológushoz, hogy nincsen apelláta. Kényszer, nem kényszer, ez van.
Ha elég érett lenne hozzá hogy eldöntse mi a jó neki nem vagdosna magát.
Ez nem kívánság műsor baj, és nem a kicsi fajtából! Amúgy a te felelősséged, Tedd amit kell. Másik már ne is haragudj ha tőlem tudod meg NORMALIS EMBER NEM VAGDALJA MAGÁT!!!!
További ajánlott fórumok:
- 16 éves kamasz "iskolaundoritisze"
- Számítógép függőség gyerek, kiskamasz, kamasz
- Segítség! - Kamaszok a gyerekeim
- Ti mit csináltok akkor, ha a 13 éves kamasz fiúval nem lehet otthon bírni?
- Ti mennyit költötök egy kamasz lányra havonta? Miket engedtek meg?
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?