Kalóriaszámolással fogyjunk együtt (beszélgetős fórum)
Szia! Gyere csak!
Én egyelőre csak a sétáljunk, gyalogoljunk, és hasonlókat "mozgok".
A KalóriaBázisra regisztráltam, ott vezetem, mit eszek-mozgok a napi keretemhez viszonyítva hogyan sikerül lezárni a bevitt-elégetett kcal-egyenlegét.
Mellé pedig nem Norbi-kajákat, de a Norbi-kódok szerint javasolt időpontoknak megfelelően igyekszem a napi étkezésemet, az általam főzött kajákat rendszerezni, hogy azok még hosszútávon is tarthatóak legyenek. Persze a kenyér- és tésztaféléket igyekszem visszaszorítani, cukros-édes sütik, üdítők elhagyva, stb. stb.
Aztán majd látjuk.
Nem régen kezdtem, nagy a túlsúlyom, egyelőre lassan haladok, de úgy érzem, a kitartásommal alapjaiban nincs gond.
sziasztok! csatlakoznék hozzátok. nekem kb 1í kilótól kellene megszabadulnom, és feszesítenem.
még nem olvastam vissza a fórumot, ugyhogy megkérdezem:) ti mitmozogtok? milyen sűrűn?
én most vettem egy bérletet 30alkalmas 3 hónapra, ugyhogy kénytelen leszek megmozdulni:)
Alapanyag-csere 1800.
Egyébként persze, hogy nem fél év alatt, kb. másfél-két hónap alatt, ahogy abbahagytam a cigizést! Jajj, istenem, ez a sablon-szöveg!!! Ha eddig évekig csak tömted magadba a kaját, akkor ne akarj egy-két hónap alatt lefogyni!!! Pedig már számtalan példa van rá, hogy a túlsúlynak rengeteg oka van, lehet, nemcsak a mértéktelen evés! Jó lenne, ha ez is elterjedne már a fogyáshoz értők körében!
Bocsi, de ez most kijött belőlem! Köszi a segítséget, a segíteni akarást! :)))
Bevéstem, megnéztem, szóval súlytartáshoz napi 1800 kcal-t ír, heti 0,5 kg fogyáshoz a napi 1200 kcal-t, az általam eddig használt KB is kb. ugyanezeket az értékeket adja le, most akartam-akarok váltani heti 1 kg fogyás beállításra, hogy azért azt a 20-25 kg pluszt jó lenne kb. 6 hónap alatt leadni. A heti 1 kg fogyást még az orvos-lexikon is elfogadhatónak tartja. Meg kell találnom azt a bevitt kcal-mennyiséget, ahol a napi szükséglet valóban nem irreálisan alacsony, de a mérleg is mutat valami elfogadható mértékű, és viszonylag rendszeresen, egyenletesen jelentkező tetsúly-csökkenést. Majd látom.
Valójában 30 kg többletem van, de a mínusz 20-23-25 kg-val már én lennék a világ legboldogabb embere.
Persze a KB-t csak a bevitt mennyiség kordában tartására használom, azon kívül van/vannak még egyéb bevetett módszereim is.
Majd látjuk, hogyan alakulnak a dolgok.
itt kiszámolod a napi szükségletet ami az alapanyag csere.alatta kiírja hogy súlytartáshoz mennyi kell.a kettő közt lövöd be a napi szükségletet és torna mellett szépen megindulnak a centik.Tessék figyelni a fehérje bevitelre mert az izomzatnak szüksége van rá nagyon.Mellé még vitamin is kell a diéta miatt.Sok sikert mindenkinek.Lehet hogy soknak tűnik majd de hidd el fogyni fogsz mellette hosszútávon.legjobb ha ülő munkához lősz be mindent és akkor nem olyan magas érték jön ki.
Hát nem tudom, hogyan lehet(ne) azt napi szinten használni. Ha bevésem a saját adataimat, és heti 1 kg fogyást tűzök ki célul, akkor napi 701 kcal-t dob ki napi szükségletnek.
Ha viszont tartom magam, hogy a napi 1200 kcal-ra mindenkinek szüksége van, akkor az 1200-700 közötti különbözet "felzabálásával" mi fog történni a szervezetemben. Nem hiszem, hogy abban az esetben is leadom a heti 1 kg-ot, másrészt pedig (még sosem próbáltam) képtelenség szerintem naponta tartani a 701 kcal-t.
Szóval egy kicsit zavaros nekem, attól függetlenül, hogy a KB-adatait én is csak erősen tájékoztató jellegűnek tartom. :)))
Köszi!
Megnézem ott is!
Köszi azoknak, akik ide írtak, hogyan is kell használni a KB-t!
Azt hiszem, most kezdem kapisgálni a KB-használat lényegét.
Akinek gondja van a számolással, főleg a 21-es, 24-es hozzászólásra figyeljen.
Persze a többit is érdemes-szükséges elolvasni, de azt hiszem, most értettem meg.
Eddig mindig a napi megengedett kcal-nál igyekeztem kevesebbet enni, és csodálkoztam, hogy nem igazán indul be a fogyásom!
Óóóóó, én balga! :))))
100 gramm csirkemellfilé: 109,8 kcal
60 gramm párolt brokkoli: 14,04 kcal
60 gramm párolt karfiol: 18 kcal
50 gramm barna rizs: 181 kcal
Ez így 322,82 kcal bár ennyit szerintem nem bírsz megenni..
Szia!
Ezen az oldalon tudsz felvinni receptet. Mondjuk a húsleveshez beírod, hogy mennyi cucc van benne, meg kb mennyi víz, és amikor szeded, akkor leméred, hogy hány gr. és akkor ott is van, hogy mennyit eszel. Én legalábbis így szoktam.
De én is tudom már, hogy egy tele szedett tányér főzelék 4-500 gr kb. :)
Szia, mérd le mielőtt megcsinálod, hogy mennyi a hús, a zöldségek stb. Aztán attól függően, hogy mennyit veszel belőle saccold meg.
Tudom, hogy vannak helyzetek ahol ez nehéz ezt így figyelni, de pl ha én lencsefőzeléket eszek diétában akkor mondjuk annyit csinálok ami 4 adag. Innentől könnyű a dolog.
Sziasztok!!!
Én is kalóriát számolok és már fogytam vele 7 kilót ,de nagyon komolyan vettem mindent grammra pontosan kimértem ki számoltam minden étkezésemet külön aztán a napi össz bevitelt meg szénhidrátot is számoltam.
Most picit lazábban csinálom nem írom viszont már tudom a mennyiségeket nagyjából meg a kalória és szénhidrát tartalmat is és csak fejben nagyjából ki számolom mennyi a napi bevitelem . Tornázom is van , hogy az ellipszistréneren nyomok le 30 percetkülönböző intenzitással aztán magamtól tornázok még hozzá , de nagyon szeretem Rubint Réka tornáit is!!! Sok sikert mindenkinek!!! Ha nem gond néha én is benézek hozzátok , sajnos nem sok időm van hoxázni. Szép hétvégét mindenkinek!!!
Sziasztok!
Próbálkozom én is a kalóriaszámolgatós oldallal.
Főleg a főételekkel vagyok gondban,ti szoktatok méricskélni?
Pl. egy tányér leveshez mérjem ki a répát, húst?