Kakaós szív torta (mikróban) recept
A Kakaós szív torta (mikróban) hozzávalói:3 tojás
4 ek cukor
5 ek liszt
2 ek olaj
1 ek 10 % ecet
fél cs. sütőpor
2 kk szódabikarbóna
2 kk kakaópor
Töltelék:
5 dl tej
1 csokis pudingpor
Dísz:
2 dl tej
1 habpor
2 ek instant kakaó
Most meggyel díszítettem
A Kakaós szív torta (mikróban) elkészítési módja:
A tojásokat felverem, majd belekeverem az összes hozzávalót. Az olajat előzőleg a szilikonos szív tortformába kenem, majd belecsurgatom a masszába. Az egészet beleöntöm a formába, majd 5 percre 850W-on beteszem a mikróba. Ha kész, kihűtöm, addig elkészítem a pudingot. A kihült piskótát kettévágom, egyiket tálcára teszem. A formát kimosom, vékony rétegben teszek bele pudingot, majd ráteszem a másik lapot. Erre jön a többi puding. Mehet hűteni. Ha megszilárdul a puding, ráborítom a tálcán lévő lapra. A tejszínhabot elkészítem, annyi kakaóval, hogy megfelelő sötét legyen. Ezt nylonzsákba teszem, a csücskét kivágom és azt írok a tortára, amit akarok.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2012. márc. 11. 07:18
A kakaós szív torta (mikróban) elkészítési módja és hozzávalói.