Kacsa és kacsamáj sütése?! (beszélgetés)
Mi odahaza a következő módszerrel szoktuk sütni a kacsát:
A feldarabolt kacsát a darabokra vágott hájával egy óriási lábasba tesszük,(kivéve a májat), és öntünk alá némi vitet. kb. 1 decit. Sózzuk, és lefedjük. Közepes lángon sütjük amíg jó sok zsírt ereszt. Ha már van zsírja, akkor én bele szoktam tenni 2 gerezd fokhagymát. És sütöm, amíg el nem kezd puhulni a hús. Közben olykor megkeverem. Fontos, hogy ha már van elég zsírja,és nem ér le a húsok alja, ne önts alá vizet, mert akkor nem lesz ropogós. Ha puhul, és még van benne víz, akkor leveszem a fedőt, és zsírjára sütöm. Amikor már biztosan nincs benne csak zsír, akkor jöhet bele a máj. Mikor a máj kicsit elkezdett sülni, öntök rá egy kis tejet (az egészre), azzal sütöm még. Attól szép piros lesz. Ha máj is kész, a hús is puha és ropogós, akkor kész.
Nekem nagymamám mindig sütőben süti, hiába takarja le a végén kiszárad.
Apósom viszont lábasban készíti takarékon, természetesen letakarva. Sózza, vegetázza és vagy 2,5 órán keresztül készül, de a végeredmény egy utánozhatatlan omlós finom kacsa. A vége felé ad hozzá némi paradicsom sűrítményt, ez amikor már leveszi a fedőt akkor nagyon színűre pirul.
Isteni!!! Pedig annyira egyszerű.
További ajánlott fórumok:
- Szeletelve is lehet sütni a kacsamájat?
- Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok.
- Mi a trükkje a rántott hús sütésének?
- A bejgli vagy a pozsonyi kifli sütése egyszerűbb?
- Hogyan lehet megakadályozni palacsinta sütésekor, hogy mindenhol az a nagyon durván büdös égett olaj legyen?
- Hogyan kell sütni a jó kacsamájat?