Junior tejital vagy tehéntej? Ti mit adtok a tápszer/anyatej után? (tudásbázis kérdés)
Az íze nem tudom milyen lehet, de a szaga valóban borzalmas. :DD Mondjuk a tápszeré is az volt, és az enyémek ahhoz voltak szokva.
Egyébként egy kis joghurt, túró rudi, hasonló tejtermék már 1 éves kor felett adható ha jól rémlik, vagy már előbb is kicsit. Meg alkalmanként kakaó, tejbegríz, hasonlók. De aki pl reggel-este megiszik 2 decit, mint ahogy a lányaim, az azért sok, én nem mertem volna bolti tejből adni annyit kicsinek. Már nem isznak annyi tejet, de reggel oviba indulás előtt még mindig megisznak 1 pohárral.
Köszönöm,hogy írtatok. Minden hozzászólás,tapasztalat érdekel.
Én ekcémás vagyok,a korán adott tehéntejtől,kb 4.es voltam,mikor kijött a tenyeremen,talpamon,tehát ezzel élek,mióta az eszemet tudom.
Azt hittem, hogy anyatej vagy tápszer után mindenki tejitalt ad:)
Az én gyerekem tápszeres volt sajnos, sensitive tápszert kapott, mert a sima beszorult neki az első napokban.
Nem mertem a táp után rögtön tejet adni, pár hónapig valami ilyen italt kapott. Aztán elfogadta a tejet, nem lett emésztési problémája sem, akkor váltottunk tejre.
Gyerekeim valódi házi tehéntejet kaptak. A fiam szinte mást nem is akart enni. Óvodás, kisiskolás korában simán megivott napi 2 litert. Erős csontú egészséges felnőtt lett belőle.
Most az unokám a "kisboci" rengeteg valódi tejet iszik, sportol, egészséges.
A tejről leszedtem a tejszínt és forralva adom.
Anyukák, mit adtok 1 éves kor után? Tehéntejet? Aki junior tejitalt ad, miért bízik abban, hogy jobb,mint a tehéntej?
Miért mondja a gyerekorvos,hogy a junior tejital teljesen felesleges, anyuka-kábítás és pénzkidobás?
Van valami kézenfekvő tanulmány arra, mit kéne innia egy 1 évet betöltött ,de még nem 3 éves gyermeknek?
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek az igazi tehéntejről?
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Junior tejital - tényleg felesleges?
- Adhatok tehéntejet a 3 hónapos kislányomnak? Mi a véleményetek?
- Hol lehet Budapesten igazi/házi (nem zacskós, dobozos) tehéntejet venni?
- Szoktatok venni igazi tehéntejet tejesautóból?