Újszülöttet ébreszteni kell éjjeli evéshez vagy hagyni kell aludni? (beszélgetés)
Most lesz 3èves,de nem èrtem mièrt èbreszt mai napig legalàbb 2x is..
Hacsak betakarni,vagy valami,de àllandòan àt kell mennem.
Ne is mondd! Az én lányom is óramű pontossággal 3 óránként nyekergett a kajáért. Szerintem abban az időben egy zombi kutyafüle volt hozzámképest! :)
Mondjuk nálam be is tette a kaput a többgyerekes családmodellnek :)
Sose keltettem fel egyik gyerekemet sem.
Olyan szépen aludtak.
Én még a "régi iskolát" követtem: betartottam a 3-4 óránkénti evést illetve ha fáradt lett, akkor bebugyoláltam mint egy pólyába és elringattam. Ilyenkor kb 2-3 órákat aludt egyhuzamban nappal.
Nem hiszek a mai modern igény szerinti borzalomban, piciknek bizony kell a rend. És a napirend.
Az enyém koraszülött volt, pici súllyal, muszáj volt ébresztenem, 6-8 óra alatt kiszáradt volna, és eleinte alig volt ereje szopni szegénynek.
De normál súlyú időreszületett babát nyugodtan lehet hagyni aludni.
Éjjel a csecsemőnek is aludnia kell, nem enni:)
Ha felébredt a fiam -ami ritkán fordult elő-, egy kis teát adtam neki és békésen aludt tovább :)
Az én fiam nem 3800 gr volt. Sosem evett éjjel és már az első naptól 4 óránként evett.
Éjjelente egyszer felkelt, ivott néhány korty teát és aludt tovább. Jellemzően este 9-től, reggel 1/2 7 ig aludt. Napközben viszont csak 1 órát délelőtt és 1 órát délután.
Az en kislanyom 7 honapos, sosem ebresztettem. Itt Fro-ban a szulesfelkesziton azt mondtak, hogy az ebresztes mar eleg kozepkori modszer, ugyis felkel a gyerek ha ehes. Allitolag regebben vizzel spricceltek az ujszolott osztalyon a babakat igy ebrsztettek oket 3 orankent 🤦♀️.
Abban biztos lehetsz, hogy a babad tudomasodra fogja hozni ha ehes 😀
Én se etettem éjjel a fiamat.
Az első éjszakától végig aludt minden éjszakát. 31 éves lesz a napokban.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennétek, ha megütne a párotok, 5 napos újszülött közös gyermeketekkel a kezedben?
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Te ébresztenéd a pici babádat azért, hogy a napirend fennmaradjon?
- Minden ami egy újszülöttnek kell! Szeretném összegyűjteni mindazt ami egy baba érkezésekor kell, ide értve MINDENT, pelus, ágy, lepedő...stb
- Milyen tapasztalataitok vannak az újszülöttosztály nővéreivel?
- Tényleg fel kell ébreszteni az újszülöttet éjszaka, hogy szopizzon?