Jól szopizó babánál elkezdjem a hozzátáplálást? (tudásbázis kérdés)
Így van, a gyerekek választ adnak mindenre.
Egyik gyereknél hamarabb eljön az ideje a hozzátáplálásnak, a másiknál később. Nincs ezzel semmi gond.
Én is azt javaslom, hogy a babádat figyeld, ő jelzi majd, ha érett rá. A lányomnak 5 hósan adtam almalevet, barackot, fintorgott, kiköpte. Hanyagoltam, most 6 hósan már mindent kivesz a kezemből, újra megpróbáltam és már ízlik neki, tátja a száját, és ha elveszem tőle, balhézik. :) Nála most jött el az ideje, pedig még foga sincsen. De ma adtam neki egy kiflit és lelkesen majszolta. :)
Minden babánál eljön az idő, amikor kér már "rendes" kaját is, úgyhogy ne aggódj, figyeld a jelzéseit!
Az a lényeg, hogy ne hallgass senkire, csak a megérzéseidre és a Picurra. Bár én is ezt tettem volna!
Annyiszor adj Neki enni, amennyiszer kér, hidd el megvan az oka annak is :)
Egyetértünk. :)
A fiam jövő héten tölti az 5 hónapot (ő tápszeres) és akkor kapja az első őszibaracklevet, azzal kezdünk, mert annak van szezonja.
Én úgy vagyok vele, hogy bőven ráér még ezeket a kajákat enni, így sose adtam olyat, amit még nem szabadott. Jobb félni, mint megijedni:))
Amit viszont lehetett adni, azt adtam.
5 hónapos korától kapott almalevet és répapürét, de csak azért, mert láttam, hogy már megérett erre. Ha nem igényelte volna, akkor halasztottam volna.
Én azt hittem ez a régimódi szemlélet, a legújabb -amit még szok gyerekorvos és védőnő nem vett át-hogy 6 hónapig csak anyatej.
Az én jól szopó lányom (az első négy hónapban havi 1 kg-ot hízott) kilenc hónapos koráig nem fogadott el semmi mást csak az anyatejet. Így megúsztam a turmixolós időszakot.
Egyébként a többiekkel értek egyet: ne a könyvet kövesd, meg másokra hallgass, hanem a megérzéseidre és a babádra, Ő pont jelezni fogja, mi és mennyi kell neki.
Ha csak pár kanál/falat "emberi" ételt kér, adj neki annyit, aztán ha még kéri, szoptasd meg. Ha hozzászokik az ízekhez, úgyis többet fog kérni. :)
Bocsi, nem olvasom végig az összes hozzászólást...
Igen, ez a legújabb trend a hozzátáplálásban: MINDENT, tehát a tojásfehérjét is mihamarabb bevezetni. Merthogy most épp azt vallják, hogy akkor nem lesz allegriás rá a gyerek, ha minél korábban találkozik vele.
Én sajnos engedtem a "nyomásnak" és elkezdtem hozzátáplálni 4 hónapos korában. Hozzáteszem, hogy első Baba és féltem, hogy éhen hal a Cseppem...
Aztán beindult az ördögi kör. Egyre többet evett, egyre kevesebbet szopizott. Aztán 1 hónapig nappal egyáltalán nem cicizett Kicsikém, csak egyszer éjszaka. Aztán egyszercsak vége lett a "sztrájknak" és a mai napig ( lassan 1 éves ) napi 3x 4x szopizik + 5X eszik szilárd ételt.
Rá kellett volna hallgatnom ....
További ajánlott fórumok:
- Beszélgessünk a hozzátáplálásról!
- Korai hozzátáplálás.
- A hozzátáplálásról, és ami nagyon kiborít...
- 1 hónapos babánál el lehet kezdeni a hozzátáplálást?
- 6 hós babánál mindenképpen el kell kezdeni a hozzátáplálást? Kislányom 6 hós múlt, sok tejem van, szépen fejlődik, szeret szopizni
- Tápszeres babánál hány hónaposan kezdtétek el a hozzátáplálást?