Joghurtos kevert pite recept
A Joghurtos kevert pite hozzávalói:3 db tojás
2 pohár natur joghurt (jelen esetben 150g-os)
2 pohár cukor
1 pohár olaj
3 pohár liszt
1 csomag sütőpor
Csipet só
50 g csokireszelék (elhagyható)
Kb. 300-400 g meggy (vagy egyéb gyümölcs)
Porcukor a szóráshoz.
A Joghurtos kevert pite elkészítési módja:
Az egész tojásokat jól kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat. Jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a végén a csokireszeléket is belekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd rápottyintgatjuk a kimagozott meggyet.
A kimagozott meggyet érdemes jòl lecsöpögtetni, illetve egy-két evőkanál liszttel összeforgatni a pottyintgatás előtt.
Nem lesz nagy különbség, ha 175 g-os joghurtot veszünk, illetve 100g-osból 3 db.
175-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Tűpróbát azèrt nem árt csinálni.
A tepsi mérete kb. 22×30 cm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Krilion, 2019. júl. 28. 18:13
A joghurtos kevert pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.