Joghurtos-Citromos süti recept
A Joghurtos-Citromos süti hozzávalói:20 dkg liszt
10 dkg gríz
2 kk. szódabikarbóna
1 csipet só
36 dkg cukor
2 1/2 dl joghurt
3 tojás
1 citrom
kevés vaj a tepsi kikenéséhez
Szirup:
2,5 dl víz
25 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve
A Joghurtos-Citromos süti elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 160 C-ra és kivajazunk egy 20x30 cm-es tepsit. Összekeverjük a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát és a sót. Kézi habverővel összedolgozzuk a joghurtot a tojássokkal, majd hozzáreszeljük a citrom héját és hozzáteszünk a levéből is egy evőkanálnyit. Ezután a kettőt összeöntjük és fakanállal gyorsan összekeverjük. Beleöntjük a tepsibe, 40-45 perc alatt megsütjük. Amíg megsül a süti, elkészítjük a citromos szirupot. A vizet beleöntjük egy fazékba, hozzáadjuk a cukrot, hozzáreszeljük a citrom héját és hozzáadjuk az átszűrt levet is. Először takarékon addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik, majd erősítünk a lángon és 3-4 percig forraljuk, azután levesszük a tűzről . Ha a süti megsült, egy kötőtűvel sok-sok helyen megszurkáljuk. A még meleg sütire rákanalazzuk a citromos szirup felét, aztán lefedjük alufóliával. 15 perc múlva a maradék szirupot is rálocsoljuk és megint lefedjük fóliával. Végül ha kihűlt, felkockázzuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. máj. 16. 20:28
A joghurtos-citromos süti elkészítési módja és hozzávalói.