Jófiúk és rosszfiúk (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Jófiúk és rosszfiúk
Olvastam egy helyen erről a témáról.
hogy a jó kislányok...rossz fiukat választanak...avval a céllal..hogy majd ők helyreralják..és amikor meglett a rosszfiubol jo fiu lett...akkor már nincs kihivás...és nem boldogok...mert nekik a rosszfuiura van szuksegük..mert abban van a kaland...
juuj,nagyon jókat irtál,nagyon szép téma..
.. én jófiú vagyok, de 10 évenbe tellett,amig meg tudtam bocsátani mindenkinek az életemben,, jól van,majdnem mindenkinek..
ez egy hosszú téma.. de vannak válaszok a kérdéseidre..
egyszerű paraszt ésszel meg lehet őket magyarázni,hogy miért vannak igy a dolgok..
..az emberek szeretnek szenvedni, önbüntetni magukat,mert már kisgyerek korban megtanultuk,hogy ha nem esszük meg a leveskét,a mani nem fog minket szeretni.legalábbis ezt nevelik belénk.. és innem már nem nehéz eljutni oda, hogy mindent megteszünk, csak hogy egy kis szeretethez jussunk.. :-) az anyutól,aputól, asztán a párunktól..
..önhazudásban élünk. nem merjük bevallani magunknak,milyenek vagyunk..
..ha a párunk rosszfiú, olyat akartunk..
..ahogy besenyő Anti-bácsi mondta egyszer "AHOL VAGYOK,,ODA JÖTTEM".. ;-)
Vannak akik mindig beleesnek a hibába és újra és újra rosszfiút választanak magunk mellé. Fel kell ismerni és el kell utasítani (magadban)
Nekem siekrült kikeveredni a körből:)
Most boldog vagyok az érzékeny lelkű férjemmel:)Remélem ő is...:D
Mid a cikk, mind a hozzá szólások ,nagy általánosságban igazak!
Sajnos én egy család minden tagjában durvaságot,követeléseket, stb. találtam mikor megismerkedtem a volt feleségemmel és családjával,. Igaz az elején vagy én voltam vak, vagy nem mutatták ki az igazi énjüket.
A legnagyobb probléma az, hogy e családi hozzá állást mások is megtapasztalták már, és hozzám hasonlóan ( hárman) egy- egy gyermeket hagytunk ebben a környezetben.
Vajon a gyermekek nevelése, az alap lelkületükhöz képest,milyen hatással lesz?
Ám van egy családom. A párommal, a válásom 8 évig tartó herce- hurcája, hibáinkat "kisimította".?
A gyerekek fejlődését elősegítő "kívánságait" a lehetőségünkhöz képest teljesíteni.
De hatósági, és erre szakosodott alapítványi segítséget , nem kaphatunk ,hogy a külön élő gyermekem, és más gyerekek ne kapjon-nak negatív nevelést!
Az emberek sokfélék és nem lehet általánosítani.
De szerintem ne magadba keresd a hibát.Az ha valaki durva és tiszteletlen és minősíthetetlenül viselkedik filyamatosan,de azért időnként bocsánatot kér és úgy viselkedik mint a kezes bárány,máskor meg mint egy állat.Az pszichológiai eset,és nem is kell vele foglalkozni,neki nyilvánvalóan nem fog feltünni a viselkedése.
Az hogy egy nő imádja a durva pasikat és direkt azt keresi,szintén pszichés probléma,mert averés bántalamzás álatal éli meg a szeretetet mert olyan családba nőt fel ahol elváltak a szülők ivott az apa...nem kapta meg ezt a mintát,h a szeretet mit jelent,törődés gondoskodás...és ezért reagál így.
Kétségtelenül nehéz rendes pasit találni,de kitartónak kell lenni,és előbb-utóbb meg lesz az eredménye.
Ugrás a teljes írásra: Jófiúk és rosszfiúk