Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Jobb ha nem tekergetem a termosztátot? fórum

Jobb ha nem tekergetem a termosztátot? (tudásbázis)

5. secret8 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
ma 12:57

Még mindig nem irtad,hogy padlófűtés van-e, de ha ilyen lassú, gyanítom, hogy az.

Állitsd be, hogy milyen intervallumban fűtsön,és ne nyúlj hozzá. Így átmelegednek a falak és egyre kevesebb energiával tudja tartani azt a hőmérsékletet, ami neked kellemes.

4. Hansika (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
ma 12:15
en pl. a klimähoz hozzä se nyulok, szabälyozza az önmagät
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Secret8)
ma 12:11
Nem arról van szó hogy nullára veszem csak hogy leveszem 19 fokra és mondjuk 21 fokon volt akkor már azt a két fokot is vagy három-négy óra alatt fűti vissza, igen házban lakom
2. secret8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 11:57

Ha padlófűtés van, (de igazából a radiátorosnál se) semmiképp ne vedd le nullára. Nagyon lomha a padlófűtés, és sokkal többet fogyaszt így. Menjen minden nap a neked beprogramozott időszakokban.

A kihűlt falakat sokkal több energiával fűti fel újra, mntha csak temperálni kellene, tehát jól érzed, többet fogyaszt.

Más a helyzet persze egy lakás, ami jó esetben körbe van fűtve a többi lakás által.

Azt mondják hogy jó ha valaki programozható termosztátot vesz a kazánhoz, ugyanis ha elmegy munkába vagy elmegy mondjuk egy napra jobb ha leveszi a termosztátot egy pár fokkal, viszont azt vettem észre hogy ha én leveszem akár csak két fokkal is és mire hazajövök és felveszem a termosztátot a kívánt hőmérsékletre akkor baromi lassan melegíti vissza a házat és vagy három négy órán keresztül le sem kapcsol a termosztát, hanem folyamatosan fűt viszont ha nem kapcsolom le akkor beáll egy egyensúlyra, tehát lehet hogy ha leveszem a termosztátot és vissza kell fűtenie a házat este az egyáltalán nem fogyaszt kevesebbet sőt lehet többet is... Mikor érdemes levenni a termosztátot?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook